VIDEO Directorul unui liceu cu 600 de elevi, filmat mort de beat în curtea şcolii. „Uneori chiar copiii l-au ridicat de pe jos“

VIDEO Directorul unui liceu cu 600 de elevi, filmat mort de beat în curtea şcolii. „Uneori chiar copiii l-au ridicat de pe jos“

Cristian Florea Ioneaţă, directorul acuzat că vine beat la şcoală

Povestea directorului este cunoscută de aproape toţi dascălii, dar până acum nimeni nu a sesizat Inspectoratul Şcolar Dolj. Conducătorul unităţii de învăţământ recunoaşte că uneori mai cade prin curtea şcolii, dar nu pentru că ar bea, ci pentru că „îl mai lasă inima”.

Colegiul Tehnic „Ştefan Milcu” din Calafat este unul dintre cele mai mari licee de specialitate din Oltenia unde învaţă peste 600 de elevi.
 
Domnul din imagine se numeşte Cristian Florea Ioneaţă şi este directorul unităţii de învăţământ din Calafat, iar fotografia a fost făcută chiar în curtea şcolii.
 
Maşina de care se sprijină Ioneaţă nu-i aparţine. Este a unui coleg dascăl care s-a oferit să-l ducă pe director acasă după ce acesta nu s-ar mai fi putut ridica de la masa unde băuse fără încetare ore-n şir.
 
„Da, maşina e a mea. Nu ştiu cine a făcut fotografia. A fost o zi onomastică în şcoală şi domul director a băut iar peste măsură. Împreună cu alţi colegi, l-am dus pe braţe la maşina mea, m-am oferit să-l duc acasă. Dânsul este şi mare, şi greu, nu am putut să-l băgăm în maşină, a zis să-l lăsăm acolo jos, să-şi mai revină. Într-un final, l-am dus acasă”, povesteşte Gigi Ifcovici, profesor la Colegiul Tehnic „Ştefan Milcu”.

 
Ifcovici spune că nu este prima dată când directorul apare în astfel de ipostaze. „Din păcate, domnul Ioneaţă este foarte des văzut la şcoală sub influenţa băuturilor alcoolice. Eu l-am dus de multe ori pe braţe acasă. Şi l-am avertizat să se potolească, să nu mai bea, că o să-l filmeze careva, şi uite că s-a întâmplat. I-am zis şi s-a supărat pe mine, mi-a zis să-mi văd eu de treabă. Grav este că l-au văzut de atâtea ori aşa nu numai profesorii. Uneori chiar elevii l-au ridicat de pe jos. Mie, personal, mi-au spus că l-au văzut în curte, căzut lângă o maşină. O situaţie greu de comentat”, a mai spus profesorul Gigi Ifcovici.
 
Directorul, filmat după o altă petrecere în incinta şcolii

 
Ifcovici nu este, însă, singurul dascăl care confirmă că directorul Colegiului obişnuieşte să vină beat la şcoală sau chiar se îmbată în incinta unităţii de învăţământ. Iar dovada este filmuleţ în care Ioneaţă apare lângă atelierele şcolare. „Este scandalos, toată lumea ştie că domnul director atunci când merge la vreo petrecere, rămâne ultimul la masă şi nu mai poate fi ridicat de acolo. S-a întâmplat de multe ori, nu o singură dată. Şi eu l-am cărat pe braţe şi -am dus acasă. Nu se poate abţine când vede alcool. Ăsta e adevărul. Şi, din păcate, nu se face doar el de râs, ne face şi pe noi. Toţi suntem arătaţi cu degetul din cauza comportamentului său”, spun şi alţi profesori.
 
Cristian Ioneaţă respinge toate acuzaţiile. După ce a văzut filmuleţul şi fotografiile care au ajuns la ziarişti, directorul Colegiului a început să se bâlbâie. „Eu nu pot să comentez chestiile astea, că nu ştiu cât de autentice sunt. E adevărat, eu sunt în poze, sunt  în curtea şcolii, dar nu-mi mai amintesc. Eu nu beau să nu mai ştiu de mine, nu există dovezi, nimeni nu mi-a pus etilotestul, poate m-a lăsat inima, eu sunt cardiac”, a declarat Cristian Ioneaţă, directorul Colegiului.
 
Chiar dacă mulţi dascăli susţin că l-au văzut pe director în repetate rânduri beat la şcoală, nimeni nu a sesizat până acum Inspetăratul Şcolar Dolj. Fie pentru că oamenii nu au vrut „să se bage”, fie le-a fost teamă că nu se va lua nicio măsură şi tot ei vor avea de suferit.
 
Cristian Ioneaţă a fost la conducerea Colegiului Tehnic „Ştefan Milcu” ani la rând. În perioada 2006 - 2012 a fost director adjunct, în 2015 - 2016, a ocupat din nou aceeaşi funcţie, iar din ianuarie 2017 este director general. 
 
Conducerea Inspectoratul Şcolar Dolj a declarat că va declanşa o anchetă şi va trimite o comisie la Colegiul din Calafat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările