Un militar român care a luptat în Irak şi Afganistan a murit în Irlanda de Covid-19. „Veterane, ai fost cel mai bun!“

Un militar român care a luptat în Irak şi Afganistan a murit în Irlanda de Covid-19. „Veterane, ai fost cel mai bun!“

FOTO Facebook / Doru Giurcă

Dorel Giurcă lucra la o firmă care asigura servicii de curăţenie la St' James Hospital din Dublin şi locuia în Irlanda împreună cu soţia sa, Mirela. Presa irlandeză scrie că românul a fost testat prea târziu şi murit la 48 de ore după ce a aflat că este pozitiv. Soţia a fost şi ea infectată şi este încă internată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dorel Giurcă, în vârstă de 53 de ani, şi soţia sa, Mirela, s-au mutat în Irlanda în urmă cu trei ani în căutarea unui trai mai bun. După ce a ieşit la pensie, militarul român a început să lucreze pentru Momentum Support, o companie care asigură servicii de curăţenie inclusiv la St'James Hospital, din Dublin, unde a şi fost repartizat.
 
Potrivit thesun.ie, în luna martie, mai mulţi angajaţi ai spitalului unde lucra românul au fost testaţi pentru că aici se înregistrase un caz de infectare cu noul coronavirus, iar multţi dintre ei au ieşit pozitiv. Dorel a continuat să meargă la muncă, el nefiind testat nici măcar atunci când cazurile la spitalul din Dublin au început să se înmulţească. Pe data de 30 aprilie, Dorel Giurcă şi alţi colegi au fost trimişi în izolare la domiciliu. Abia atunci i s-a făcut testul. Rezultatul a venit, însă, după aproape o săptămână. 
 
Românul a aflat pe data de 6 mai că este pozitiv. I s-a comunicat rezultatul la telefon şi i s-a spus să rămână la domiciliu, însă 48 de ore mai târziu, Giurcă nu mai putea respira. Soţia sa a chemat imediat ambulanţa, dar bărbatul nu a mai rezistat pe patul de spital decât câteva ore.
 
Soţia lui Dorel, Mirela Giurcă, a fost testată şi ea pozitiv la coronavirus şi este acum internată la Tallaght Hospital.
 
 
„De la început toată lumea a fost speriată, însă Dorel a continuat să meargă la muncă, speriat, dar şi mândru că poate face diferenţa şi îi poate ţine pe ceilalţi în siguranţă. Dorel era foarte fericit la locul de muncă şi îşi făcuse foarte mulţi prieteni. Acum sunt foarte supărată şi nu-mi dau seama cum o să pot trăi fără el. Nu am nicio idee ce o să fac, dacă să rămân aici sau să mă întorc în România. Este o situaţie teribilă în care să te afli. Dorel era un tip foarte puternic şi fără probleme de sănătate”, a povestit Mirela pentru thesun.ie.
 
Dorel Giurcă a fost la „Scorpionii Roşii“ din Craiova şi a participat între 1995 şi 2008 la numeroase misiuni. A fost pe front, în Irak şi Afganistan, şi chiar dacă a plecat în străinătate nu a întrerupt legătura cu camarazii săi. "Veterane, ai fost cel mai bun. Nu te vom uita niciodată", i-au scris aceştia pe pagina de facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: