Liviu Dragnea şi Răzvan Cuc deschid şantierul pentru drumul expres Craiova-Piteşti. Ce le-a transmis şeful statului

Liviu Dragnea şi Răzvan Cuc deschid şantierul pentru drumul expres Craiova-Piteşti. Ce le-a transmis şeful statului

Lucrările la tronsonul 2 al drumului expres Craiova - Piteşti, cu o lungime de 40 de kilometri, încep miercuri, în prezenţa liderului social-democrat Liviu Dragnea şi a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Şantierul la tronsonul 1 nu poate începe din cauza studiului de fezabilitate făcut în 2007, care nu ţine cont de prezenţa sondelor de gaze în zonă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deschiderea oficială a lucrărilor va avea loc miercuri, în jurul orei 14,00, în prezenţa preşedintelui PSD Liviu Dragnea şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Lucrările nu pot începe la primul tronson întrucât studiul de fezabilitate care s-a făcut în 2007 şi a costat aproape 13 milioane de euro, fără TVA trebuie obligatoriu modificat. Guvernul a aprobat realizarea unor exproprieri parţiale pentru acest tronson şi alocarea a 3.882.000 lei, dar trebuie realizat şi un alt proiect pentru restul suprafeţelor de teren care trebuie expropriate ca umare a modificării traseului.
 
Lucrările la cel de-al doilea tronson care vor fi demarate miercuri, 22 mai 2019, sunt realizate de Asocierea de firme româneşti SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL - SC Consitrans SRL, iar valoarea contractului se ridică pentru cele două loturi la 1453,63 milioane lei. Constructorii români vor face tronsonul care trece prin localităţile Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare.
 
Aflat la Craiova, marţi seara, pentru a-şi lansa volumul "EU.RO-Un dialog deschis despre Europa", preşedintele Klaus Iohannis a vorbit şi despre inaugurarea drumului expres Craiova - Piteşti. "Nu a venit nimeni să-mi spună de ce în Oltenia se inaugurează a zecea oară, mâine (miercuri - n.r.), drumul expres spre Piteşti. Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs",  a spus şeful statului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările