FOTO Podul Calafat-Vidin intră în reparaţii. Lucrările vor fi suportate de firma constructoare

FOTO Podul Calafat-Vidin intră în reparaţii. Lucrările vor fi suportate de firma constructoare

Podul Calafat-Vidin a fost inaugurat în luna iunie pe data de 14

Podul Calafat-Vidin, care face legatura între România şi Bulgaria, va intra la începutul săptămânii viitoare în reparaţii. Oficialii bulgari au identificat peste 20 de probleme în urma unei inspecţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii bulgari au declarat că sunt afectaţi doar 4 cm din cei 10 câţi are stratul asfaltic, aşa că structura podului nu este comprimisă. Noul pod Calafat-Vidin a fost inaugurat pe data de 14 iunie, în prezenţa autorităţilor române şi bulgare. Intrastructura rutieră care face legătura cu podul a fost construită, atât în România, cât şi în Bulgaria.  
 
Podul Calafat-Vidin va intra luni în reparaţii. Lucrările vor fi suportate în întregime de firma constructoare. Ministrul bulgar, Daniel Papazov, a precizat că există probleme şi la canalizare, apa acumulându-se sub asfalt. Odată cu venirea iernii, problemele s-ar putea înrăutăţi în condiţiile în care apa scursă prin crăpăturile din asfalt ar urma să îngheţe şi, astfel, să se dilate.
 
Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Toate taxele rutiere sunt încasate de statul român, iar bulgarii rămân doar cu taxele feroviare. Pentru traversarea podului din Bulgaria în România, este  percepută o taxă de 6 euro în cazul autoturismelor, iar pietonii şi cicliştii  trec gratuit.
 
Costul construcţiei podului a fost estimat la aproximativ 273 de milioane de euro, din care partea bulgărească a plătit aproximativ 225 de milioane de euro, iar restul statului român. 
 

Imagine cu podul Calafat-Vidin. Noul pod rutier si feroviar Calafat-Vidin va fi exploatat de o societate mixta româno-bulgara, iar taxa pentru tranzitarea acestuia va fi de 6 euro, a anuntat, pe 28 mai, la Calafat, ministrul român Transporturilor, Relu Fenechiu. FOTO MEDIAFAX  

Imagini din aceeasi galerie
  • Imagine cu podul Calafat-Vidin. Noul pod rutier si feroviar Calafat-Vidin va fi exploatat de o societate mixta româno-bulgara, iar taxa pentru tranzitarea acestuia va fi de 6 euro, a anuntat, pe 28 mai, la Calafat, ministrul român Transporturilor, Relu Fenechiu. FOTO MEDIAFAX  
  • Imagine cu podul Calafat-Vidin, vineri, 14 iunie 2013. FOTO MEDIAFAX 
  • Imagine cu podul Calafat-Vidin, vineri, 14 iunie 2013. FOTO MEDIAFAX 
  • Imagine cu noul pod rutier si feroviar Calafat-Vidin, marti 28 mai 2013. FOTO MEDIAFAX
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările