FOTO Autoturismul EcoSport, roţile exportului. Fabrica Ford şi-a triplat profitul şi se pregăteşte să lanseze un nou model la Craiova

FOTO Autoturismul EcoSport, roţile exportului. Fabrica Ford şi-a triplat profitul şi se pregăteşte să lanseze un nou model la Craiova

Noul model EcoSport a fost lansat la Craiova

Noul autoturism EcoSport a fost lansat pe data de 12 octombrie 2017 la Craiova, iar uzina a reuşit să îşi tripleze profitul. Compania americană a investit peste 200 de milioane de euro pentru producţia acestui autovehicul.

Ştiri pe aceeaşi temă

În momentul de faţă 90% din producţia realizată la fabrica din Craiova pleacă la export, iar Ford a reuşit să îşi tripleze profitul şi să puncteze o creştere a cifrei de afaceri de 27% faţă de anul anterior, la aproape 1,06 miliarde de euro, iar astfel au revenint peste pragul de 1 miliard de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.
 
Autoturismul EcoSport oferă experienţă dinamică optimizată cu ajutorul sistemului Ford Intelligent All Wheel Drive. Această tehnologie este oferită în combinaţie cu noul motor diesel Ford EcoBlue de 1.5 litri şi cu o cutie manuală cu şase trepte, oferind 125 CP şi un cuplu de 300 Nm. La uzina din Bănie se produce un autoturism EcoSport la 87 de secunde.
 
Americanii de la Ford au anunţat că se pregătesc să lanseze la Craiova un nou model, iar  pentru a pune în practică noul obiectiv se vor face o investiţie suplimentară de 200 de milioane de euro şi se vor angaja încă 1.500 de oameni, pentru al treilea schimb.
 
Viitorul model va fi unul cu garda la sol mai mare şi se va afla oarecum în gama din care face parte Sandero Stepway al producătorului de la Mioveni. Adică un crossover care lasă impresia că se poate încumeta să intre pe drumuri neasfaltate. Autoturismul s-ar putea asemăna oarecum cu modelul Fiesta Active, care se produce în Germania şi se află deja în oferta producătorului american. 
 
Zilnic două trenuri încărcate cu câte 250 de maşini ies pe poarta uzinei din Bănie, iar angajaţii lucrează şi în weekend pentru a putea face faţă comenzilor.  
 
 

FOTO Adevărul/Andreea Mitrache  

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Adevărul/Andreea Mitrache  
  •  FOTO Andreea Mitrache
  • Klaus Iohannis alături de președintele Ford FOTO Constantin Ciobanu
  • FOTO Mediafax 
  • FOTO Adevărul/Andreea Mitrache 
  • FOTO Adevărul/Andreea Mitrache  
  • FOTO Andreea Mitrache  
  • FOTO Andreea Mitrache   
  • FOTO Constantin Ciobanu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările