Cum putem ţine microbii la distanţă prin câteva măsuri extrem de simple. Mizeria uriaşă adunată în jurul bijuteriilor

Cum putem ţine microbii la distanţă prin câteva măsuri extrem de simple. Mizeria uriaşă adunată în jurul bijuteriilor

80% din bolile infecţioase se transmit prin intermediul mâinilor murdare FOTO: Arhiva

80% din bolile infecţioase se transmit prin intermediul mâinilor murdare, însă puţini ştiu că este extrem de important să igenizăm corespunzător şi alte elemente comune din decor.

Medicii dermatologi susţin că este bine să învăţăm să învăţăm cum trebuie să evităm răspândirea microbilor, iar astfel nu vom avea probleme de sănătate. Spălatul corect al mâinilor poate să reducă cu 70% numărul infecţilor, iar cel mai indicat este ca timp de 20 de secunde să rescpectăm acest procedeu.

„Cel mai indicat este să folosim săpun lichid combinat cu substanţe emoliante, iar astfel vom reuşi să ţinem la distanţă microbii. Bijuteriile trebuiesc igienizate corect pentru că sunt printre cele mai murdare obiecte. Este bine să ştim că dacă ne ştergem cu un prosop umed dispare acţiunea dezinfectantă pentru că acesta este plin de germeni. Uscarea la un aparat cu aer cald poate să aibă acelaşi efect fără ca să realizăm acest lucru pentru că germenii trăiesc în fanta de evacuare a aerului şi ajunge din nou pe mâini“, a spus Cristina Avram, medic dermatolog.
 
Trebuie să folosim dezinfectant 
 
Specialiştii au mai precizat că este indicat să dezinfectăm tot timpul chiuveta, toaleta şi băile pentru a putea ţine departe microbii. „Este bine să dezinfectăm pe lângă chiuvetă, toaletă baie, şi aragazul, frigiderul ºi mânerele cuptorului cu, întrerupãtoarele de luminã, periuþele de dinþi, prosoapele de baie, dar şi jucãriile. Pentru a îndepãrta microbii din casã este bine sã avem şi un aparat de purificare a aerului, dar este foarte bine sã ţinem cont cã trebuie schimbat destul de des pentru cã în timp poate sã arunce în aer germeni“, a mai precizat Cristina Avram, medic dermatolog.
 
Este bine să ştim că şi o dietă bogată în antioxidanţi poate să ţină departe microbii de organism. Este bine să consumăm fructe, legume, vitamine, minerale şi antioxidanţi, iar astfel nu vom avea probleme de sãnãtate.      
   
Medicii dermatologi au mai precizat că pentru spălatul mâinilor este indicat să folosim gelurile antiseptice care au un conţinut mare de alcool şi distrug bacteriile rele şi protejeazã pielea. Specialiştii au mai precizat că nu putem elimina toţi microbii, însă dacă respectăm un set de reguli putem ţine de parte germenii.
    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările