Craiova: Poliţistul care s-a împuşcat de trei ori în cap a trecut testele psihologice

Craiova: Poliţistul care s-a împuşcat de trei ori în cap a trecut testele psihologice

Craiova: Constantin Gongea.

Constantin Gongea (49 de ani), adjunctul şefului de post din comuna Brastavaţu - Olt, care sâmbătă noaptea a încercat să se sinucidă după ce a accidentat doi pietoni care circulau pe marginea şoselei, nu a întâmpinat probleme la examinările psihologice făcute de specialişti.

Ştiri pe aceeaşi temă


Ultima probă a avut loc în urmă cu trei luni. „Agentul de poliţie a fost testat psihologic ultima dată în septembrie 2009, iar rezultatele testului au fost bune“, a spus comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Pe fondul consumului de alcool, poliţistul s-a speriat şi a acţionat în consecinţă. Alcoolul a accentuat teama. La o alcoolemie atât de amre, nu a fi avut cum să reacţioneze normal. După tot ceea ce s-a întâmplat, consider că o asemenea persoană nu ar avea ce să caute în poliţie“, a spus medicul Ion Brători, şeful Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina.

Poliţist, cercetat penal

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Olt a început o anchetă internă în acest caz. "Bărbatul este cercetat penal şi, în funcţie de decizia instanţei de judecată, vom stabili dacă va fi exclus sau nu din Poliţie", a declarat Claudia Radu, purtător de cuvânt la IJP Olt.

Agentul este internat în stare gravă la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (sju) din Craiova, cu răni severe la nivelul capului.Medicii spun că poate oricând muri.  “Un glonţ i-a străpuns creierul şi va fi scos din cap săptămâna viitoare, iar altul i-a trecut prin obraz. Deşi l-am stabilizat, pacientul are leziuni cerebrale grave şi oricând pot apărea complicaţii, chiar fatale”, a declarat dr. Alexandru Cameniţă, şeful Secţiei de Neurochirurgie de la SJU (foto jos).

Din cele trei gloanţe pe care şi le-a tras sub maxilar, două l-au nimerit şi l-ar fi putut omorî pe loc.


Procurorii au demarat o anchetă în acest caz. “Poliţistul este cercetat pentru conducerea unui autoturism cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi vătămare corporală din culpă. Ancheta este în derulare. Aceste infracţiuni se pedepsesc cu închisoare între şase luni şi cinci ani”, a declarat procurorul Eugen Iacobescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (ISJ) Olt a fost început cercetările.

Constantin Gongea lucra de mai bine de un an în comuna Brastavaţu - Olt, fiind domiciliat în satul vecin, Vişina Nouă. Noaptea trecută a plecat de acasă, şi-a luat la revedere de la familie, pe care a anunţat-o că pleacă la serviciu."Ne-am văzut seara. Nu mi-a dat motive de îngrijorare. Nu ne-am certat şi n-aveam probleme în familie", ne-a spus Floriana Gongea, soţia agentului (foto jos).


Agentul nu a ajuns la locul de muncă. Pe DJ 544 a izbit doi pietoni. “În timp ce conducea autoturismul, aflat în dotarea IJP Olt, din cauza carosabilului umed, şoferul a pierdut controlul asupra autovehiculului, a derapat şi a accidentat un bărbat, de 58 de ani, şi o tânără de 21 de ani, ambii din comuna Brastavăţu, care se deplasau pe marginea părţii carosabile”, a declarat Claudia Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt. Victimele, dintre care una consumase alcool, s-au ales cu răni uşoare.


Poliţistul însă ajuns pe mâna colegilor, care l-au dus la cabinetul medical din comună, pentru recoltarea de probe biologice. Nu l-au dezarmat înainte de a fi preluat de medici. "A ajuns în cameră, înarmat. În timp ce se efectua procedura de recoltare, a scos arma şi a tras mai multe focuri. Se pot vedea pe tavan urmele. Uitaţi-le!”, ne-a spus dr. Marius Alexe, medic în Brastavaţu (foto sus).

Cadre medicale mai spun că o asistentă a sărit la poliţist şi l-a lovit peste mână, ca acesta să nu apese pe trăgaci de mai multe ori. În urma testării, s-a descoperit că poliţistul avea o alcoolemie de 1, 17 mg alcool pur în aer expirat. Victimele accidetului îl acuză pe poliţistcă a încercat să plece de la locul impactului. "A părăsit spaţiul unde s-a petrecut accidentul. După cinci minute s-a întors, l-am luat şi l-am dus la dispensar", ne-a spus Barbu Rădoi, de 59 de ani (foto jos).

Georgeta Rădoi (21 de ani), spune că a trăit mimente de groază. "Pe mine m-a lovit la repezeală. Nu mai îmi dau seama cum a făcut, că de frică nu am mai ştiut nimic", ne-a mărturisit tânăra.


Oamenii din comuna Brastavăţu spun că poliţistul era un om liniştit şi nu l-au văzut niciodată beat. "Era destul de liniştit, respectuos şi nu am auzit să fi provocat vreun scandal. Ştiu că nu s-a rănit cu al treilea glonţ pentru că o asistentă a sărit la el şi l-a lovit peste mână“, a spus Costică Cioacă, de 46 de ani (foto jos).Potrivit localnicilor, Constantin Gongea a venit în această comună în urmă cu aproximativ un an şi stătea singur, în gazdă. Soţia locuieşte cu mama în Vişina Nouă şi făcea naveta pentru a-şi vedea familia. „Aseară a venit până la mine să-mi ureze «La mulţi ani». Nu părea supărat, dar nici cu foarte mare chef. Nu ştiu să fi avut probleme cu banii sau să aibă datorii. Mie îmi plătea lunar chiria de o sută de lei, ultima plată fiind achitată pentru luna decembrie“, ne-a povestit Alexandra Crăciunic, de 65 de ani, gazda poliţistului (foto jos).   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările