Cadourile pe care nu trebuie să le faci de Revelion. „Aduce ghinion, mai bine nu-i dai nimic“

Cadourile pe care nu trebuie să le faci de Revelion. „Aduce ghinion, mai bine nu-i dai nimic“

Mulţi romani consideră că atunci când vrei să faci daruri la cumpăna dintre ani trebuie să fii foarte atent ce cumperi. Cele mai multe superstiţii ar fi legate de ceasuri şi bijuterii.

De Revelion, alegerea cadourilor pentru cei dragi reprezintă pentru foarte mulţi oameni un adevărat act de responsabilitate. Unii consideră că nu toate cadourile pot fi de bun augur şi, în loc să le aducă bucurie persoanelor iubite, le pot face rău.
 
“Cred in superstiţii. Asta e. Nu cumpăr niciodată anumite lucruri celor dragi. Ceasul este pe primul loc, apoi, inelele cu pietre şi, pe locul trei, sunt ciorapii. Respect regulile astea, aşa am învăţat de la bunici. Mamaie mereu îmi spunea să nu cumpăr una sau alta. Aduce ghinion, mai bine nu-i dai nimic. Aşa-mi zicea şi, de mică, m-am obişnuit aşa ", povesteşte Alina Covaci, din Craiova.
 
Tânăra explică inclusiv care ar fi semnificaţiile darurilor "nepotrivite".
 
Ceasul, de exemplu, ar arăta cât mai are de trăit persoana care a primit cadoul. Inele cu piatră semnifică lacrimi.
Ciorapii pot îndepărta persoana iubită de lângă tine. Cuţitul făcut cadou ar duce la ceartă, iar oglinda ar atrage necazuri în casă.
 
"Ştiu că sunt astfel de superstiţii, dar nu toţi cred în astfel de poveşti vechi. Eu mereu le spun clienţilor mei că i-am dăruit soţului ani la rând ciorapi roşii în noaptea de Revelion şi nu m-a mai părăsit, suntem de 30 de ani împreună. Nişte prostii", a declarat Marcela Papară, vânzătoare la un magazin din Craiova.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările