Avionul încărcat cu doze de vaccin de la Moderna nu a putut ateriza la Craiova. De ce a fost amânat zborul

Avionul încărcat cu doze de vaccin de la Moderna nu a putut ateriza la Craiova. De ce a fost amânat zborul

Dozele cu vaccin care ar fi trebuit să ajungă la Craiova au rămas pe Aeroportul din Timişoara

Aeronava trebuia să aterizeze la ora 7,30 pe aeroportul din Craiova. Maşinile militare erau deja pregătite să încarce dozele de vaccin care au fost alocate Centrului Regional de Distrubuţie din Craiova.

 Reprezentanţii Aeroportului au fost anunţaţi la ora 7,20 că vor ajunge maşinile militare pentru preluarea celor 4220 de doze de vaccin alocate Centrului Regional din Craiova. Zborul a fost însă amânat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
 
Conform graficului, aeronava care aparţine Ministerului Afacerilor Interne, trebuia să urmeze traseul Bucureşti - Craiova - Timişoara - Cluj. Întrucât pe aeroportul din Craiova vizibilitatea era extrem de redusă, sub 200 de metri, traseul a fost urgent schimbat. Mai întâi, dozele de vaccin de la Moderna au fost duse la Cluj, apoi aeronava s-a deplasat pe Aeroportul din Timişoara unde a rămas în aşteptare. Zborul se va putea efectua atunci când pe aeroportul din Craiova vizibilitatea va ajunge la 500 de metri.
 
Oficialii au anunţat că vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de 2 - 8 grade celsius. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările