Avioane Craiova, uzina etalon din perioada comunistă, are datorii uriaşe la stat

Avioane Craiova, uzina etalon din perioada comunistă, are datorii uriaşe la stat

Avioane Craiova are datorii în valoare de de 66,18 milioane de lei către stat

Avioana Craiova se află pe locul 28 în ţară pe lista datornicilor către bugetul asigurărilor sociale. Uzina etalon din perioada comunistă are contribuţii neplătite atât pentru angajator, dar şi pentru angajaţi, în valoare de 66,18 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avioane Craiova nu poate fi executată silit în momentul de faţă deoarece este în procedură de administrare specială de ani buni. De-a lungul timpului a acumulat datorii uriaşe către bugetul asigurărilor sociale în valore de 66,18 milioane de lei. Fiscul poate să perceapă doar dobânzi şi penalităţii de întârziere.
 
Fabrica  de  Avioane  din  Craiova  este  constructorul  principal  al  avioanelor  IAR -93 şi IAR-99. Primul produs al uzinei  în  Epoca  de Aur  a fost avionul  IAR 93, care a fost produs  în colaborare  cu  Republica Federativă  Iugoslavia.  Peste 4000 de oameni  îşi desfăşurau activitatea înainte de 1989 la fabrica din Bănie, însă încet, încet numărul acestora a ajuns la 300. 
 
Ultimul avion  IAR  99-Şoim fabricat la Craiova  a ieşit pe porţile fabricii în aprilie 2008.
 
Şi Fotbal Club U Craiova S.A are datorii la stat în valoare de 61 de milioane de lei, tot pentru neplata contribuţiilor la stat, iar la această sumă s-au adăugat dobânzi şi majorări de întâriere. 
 
citeste totul despre: