VIDEO Tânăra agresată pentru crucea de Bobotează, răsplătită de Biserică. Ce a primit campioana la triatlon din mâinile arhiepiscopului Teodosie

VIDEO Tânăra agresată pentru crucea de Bobotează, răsplătită de Biserică. Ce a primit campioana la triatlon din mâinile arhiepiscopului Teodosie

Antoanela Manac, campioană la triatlon din Constanţa Sursa Facebook AM

Fata care a prins crucea de Bobotează în apele Mării Negre, dar a fost lovită şi jefuită de obiectul de preţ, a fost recompensată de Arhiepiscopia Tomisului. Antoanela Manac (24 ani) este componentă a lotului naţional de triatlon, campioană naţională şi balcanică şi studentă la Medicină.

Antoanela Manac a fost protagonista unui incident incredibil petrecut de Bobotează, când la întrecerea înotătorilor de la Cazino, ea a ajuns prima la una dintre cele trei cruci aruncate de arhiepiscopul Teodosie. Fata a prins crucea, dar un tânăr care a ajuns-o din urmă i-a smuls crucea şi a lovit-o, spunând că el a pus primul mâna pe cruce. 

Arhiepiscopia Tomisului a decis să recompenseze fata dăruindu-i premiul în bani cuvenit, o cruce de Bobotează şi o icoană a Sfântului Antonie cel Mare - patronul ei spiritual. 

La finalul slujbei de joi, 30 ianuarie, arhiepiscopul Teodosie a arătat preţuirea sa pentru fata credincioasă care a luptat cinstit şi s-a comportat demn în faţa unui asemenea gest de violenţă şi nedreptate. Antoanela a fost însoţită la biserică de bunicii ei şi a declarat că nu-i poartă pică tânărului care a lovit-o şi a jefuit-o de crucea de la Bobotează.

Antoanela Manac este triatlonistă, sportivă profesionistă, componentă a Lotului Naţional de Triatlon, campioană Naţională şi Balcanică la Triathlon şi Duathlon.

Ea a povestit cum a devenit una dintre sportivele valoroase ale României la un sport atât de complex: 

„Sunt născută pe data de 14 octombrie 1995, la Constanţa, şi am început să practic sportul de la o vârstă fragedă. La 4 ani, părinţii mei m-au înscris la cursuri de înot şi, chiar dacă eram foarte speriată la început de faptul că bazinul era destul de adânc, am ajuns să iubesc apa.

Dintr-o simplă joacă am trecut la sportul de performanţă şi, la prima mea participare la o competiţie oficială, un concurs internaţional pentru copii şi juniori, am câştigat trei medalii de aur.

Pentru mine, înotul a fost însă mai mult decât un sport, ci o adevărată pasiune. Iar pasiunea m-a ajutat să merg mereu înainte, să iau startul la numeroase competiţii interne şi internaţionale şi zestrea de medalii a crescut spectaculos.

Am căpătat experienţă şi mi-am conturat un palmares bogat, devenind campioană şi vicecampioană naţională la diferite categorii de vârstă în probele scurte de 50 şi 100 de metri craul, componenţa a lotului naţional al României, dar şi învingătoare în numeroase concursuri naţionale în bazin şi în ape deschise.

Trecerea la seniorat a însemnat o nouă provocare, care a schimbat drumul meu în sport. Am fost provocată să particip la o competiţie care nu implică doar înotul. La prima întâlnire cu triatlonul am fost fascinată şi m-am întrebat cum este posibil că cineva care doar ce a încheiat o probă de înot să aibă forţă de a urcă pe bicicletă şi de a parcurge zeci de kilometri. Apoi, să continue efortul şi să mai alerge câţiva kilometri.

Am vrut să trăiesc acest sentiment, iar prima mea cursă de triatlon a fost epuizantă, dar am terminat cu zâmbetul pe buze pentru că am reuşit să o câştig. Succesul mi-a adus şansa de a participă la un concurs internaţional de triatlon de top, Campionatul Balcanic din 2013, desfăşurat în Serbia. Am cucerit medalia de argint, devenind campioană balcanică şi atunci mi-am dat seamă că iubesc triatlonul.

La finalul acelui an, am luat hotărârea de a-mi concentra tot efortul pe triatlon. Am făcut pregătirea specifică, pentru a-mi îmbunătăţi performanţele din probele de bicicletă şi alergare. Iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Sunt campioană naţională şi balcanică, am încheiat cu brio etapa de Cupă Europeană Premium de la Triathlonul Challenge Mamaia şi am participat la Campionatul Mondial de la Chicago.

Şi vreau să merg mai departe, să particip în cât mai multe concursuri internaţionale, să obţin medalii şi să promovez triatlonul în ţara noastră. Şi mai am un obiectiv îndrăzneţ: să reprezint România în probă de triatlon de la Jocurile Olimpice! La Tokyo, în 2020!“

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Bărbatul care a lovit o femeie în Marea Neagră în cursa pentru crucea de Bobotează: „Eu am pus primul mâna, dar n-am avut puterea s-o ridic“

VIDEO Cine este tânăra înotătoare lovită după ce a prins crucea de Bobotează. Decizia ÎPS Teodosie în acest caz

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: