Turismul de croazieră se relansează în 2020. Câte nave şi-au anunţat sosirea în Portul Constanţa

Turismul de croazieră se relansează în 2020. Câte nave şi-au anunţat sosirea în Portul Constanţa

Navă de croazieră în Portul Constanţa                                        FOTO:CN APM Constanţa

Doar 3.000 de turişti au sosit anul acesta în Portul Constanţa cu navele de croazieră, majoritatea fiind croaziere fluviale.

Conform datelor furnizate de Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA, în 2019, în terminalul de pasageri al Portului Constanţa au fost înregistrate 21 de escale ale navelor de croazieră, cele mai multe fluviale. Acestea au adus la Constanţa peste 3.000 de turişti străini.

„În prezent, rezervările pentru anii viitori anunţă o relansare a turismului de croazieră în Portul Constanţa, nave maritime de pasageri cu capacitate mare anunţându-şi deja escale, pentru următorii 3 ani”, spun reprezentanţii companiei.

Pentru 2020, Portul Constanţa are înregistrate la această oră 15 rezervări pentru nave de pasageri, dintre care zece sunt maritime, cu capacităţi mari, printre care Azamara Journey, Aegean Odyssey, Boudicca, Albatros, Crown Iris.

Pentru 2021 deja s-au înregistrat 9 rezervări de nave maritime de pasageri şi există tendinţa ca numărul acestora să crească.

În acest moment s-a realizat o rezervare pentru anul 2022, pentru Crystal Symphony, navă maritimă cu o capacitate de 848 de pasageri.

Printre motivele care au determinat marile linii de croazieră maritimă să evite Marea Neagră, în anii precedenţi, se numără anexarea Crimeei de către Rusia, instabilitatea din Ucraina, migraţii care folosesc diferite culoare de a ajunge în Europa şi atentatele teroriste din 2016 şi 2017 din Turcia.

Din 2017, Portul Constanţa deţine directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre, şi promovează împreună cu porturile Odessa, Burgas şi Varna relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, afectat în ultimii ani de situaţia geopolitică tensionată. Este o oportunitate pentru iniţierea şi susţinerea legăturilor directe cu actori importanţi din industria turismului de croazieră, în scopul creării unor noi itinerarii care să includă Portul Constanţa şi România ca destinaţie turistică.

Pe aceeaşi temă:

ANALIZĂ Instabilitatea din Marea Neagră ţine la distanţă navele de croazieră maritimă: zero vizite în Portul Constanţa în 2018

Marinar român, victima unui accident mortal pe un vas de croazieră în Chile

Navele de croazieră maritimă revin în Portul Constanţa după o pauză de un an
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: