Trafic internaţional de cocaină prin Portul Constanţa, cu destinaţia Occident

Trafic internaţional de cocaină prin Portul Constanţa, cu destinaţia Occident

Cocaina traficată prin Portul Constanţa. Destinaţia - Occidentul FOTO Adevărul

O grupare periculoasă de traficanţi de droguri, care aducea stupefiante prin Portul Constanţa, a fost capturată de anchetatorii români.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gruparea reprezenta una dintre cele mai active şi ermetice reţele de droguri din Europa. Traficanţii sunt cetăţeni columbieni, români, bulgari şi italieni extrem de violenţi.

Sub coordonarea liderilor - Evelin Nikolov Banev, zis Brendo (48 ani) şi Radoslav Georgiev Atanasov (42 de ani) au organizat transporturi de cocaină, de ordinul sutelor de kilograme, pe relaţia America de Sud - Europa de Vest.

Drogurile erau transportate cu iahturi, transbordate pe vase de transport mărfuri, preluate de pe aceste vase cu bărci de mare viteză şi descărcate în porturi de interes pentru gruparea infracţională.

Traficanţii au intenţionat ca parte din drogurile de mare risc, procurate din America de Sud, să fie introduse pe teritoriul Uniunii Europene, folosind ca rută alternativă România – Portul Constanţa.

În aprilie 2012, investigatorii au capturat 50 kilograme cocaină, de puritate 93%, introduse pe teritoriul României. Valoarea drogurilor de mare risc este de 6 milioane euro. În prezent, inculpaţii se află în stare de deţinere pe teritoriul Italiei, pentru săvârşirea aceluiaşi gen de infracţiuni.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) au cooperat la capturarea traficanţilor, cu ajutorul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DCCO – Serviciul Antidrog. Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de către DOS şi SRI.

Anchetatorii DIICOT au cooperat cu ofiţerii DEA din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, cu Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, precum şi cu autorităţile judiciare partenere din Grecia, Bulgaria şi Italia.

Procurorii au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. „Faptele inculpaţilor urmează a fi analizate prin raportare la prezumţia de nevinovăţie“, precizează anchetatorii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările