Teodosie, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu un minor în urmă cu 15 ani. Vezi aici reacţia lui!

Teodosie, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu un minor în urmă cu 15 ani. Vezi aici reacţia lui!

Arhiepiscopul Tomisiului FOTO: Florin Gheorghe

Un bărbat a depus o plângere la Parchetul General în care îl acuză pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, că i-a făcut avansuri şi l-a obligat să întreţină relaţii sexuale pe când era minor, transmite RTV.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acuzaţia este cu atât mai gravă, cu cât, mărturiseşte bărbatul, fapta s-a petrecut în urmă cu 15 ani, pe atunci el fiind minor şi frate la mănăstirea dobrogeană Dervent. Din plângerea acestuia reiese că ierarhul i-a cerut tânărului să meargă la baie, unde i-a făcut avansuri şi l-a determinat să întreţină relaţii sexuale. Mărturia bărbatului conţine referiri şi la alţi minori, elevi ai Seminarului teologic din Constanţa.

„Mă hărţuieşte!“

IPS Teodosie a declarat pentru Adevărul Constanţa că totul este o minciună, că nu avea cum să se petreacă aşa ceva în urmă cu 15 ani, de vreme ce el este de doar 10 ani în Dobrogea. „Eu ştie despre cine este vorba. Se numeşte Ciprian, atâta ştiu. El mă hărţuieşte tot timpul la telefon, sună de pe numere private şi îşi modifică vocea. Chiar şi astăzi m-a sunat“, a spus Teodosie.
Înalta faţă bisericească spune că i-a făcut mult bine acestui om. „L-am purtat la şcoală, i-am plătit internatul. El este un rom din orfelinatul de la Tulcea. Apoi a vrut să dea la teologie, dar nu s-a putut pentru că l-au prins în spital drogându-se“, a dezvăluit el.
Cu toate acestea , IPS Teodosie spune că nu-şi pune mintea cu un astfel de om. „Eu mă împac şi cu duşmanii şi cu prietenii, aşa cum ne spune bunul Dumnezeu !“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările