Străzi inundate în Municipiul Constanţa. Dobrogea este sub avertizare Cod Portocaliu de vreme rea VIDEO

Străzi inundate în Municipiul Constanţa. Dobrogea este sub avertizare Cod Portocaliu de vreme rea VIDEO

Captură video

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu de vreme rea valabilă până la ora 23.00. Mai multe străzi din Municipiul Constanţa sunt inundate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Constanţa este sub avertizare Cod Portocaliu de vreme rea. Ploile torenţiale au inudat mai multe străzi din municipiul Constanţa, dar şi din alte localităţi.

Şi ISU Dobrogea a fost solicitat să intervină pentru scoaterea apei care a inundat subsolurile unor blocuri.

Avertizarea meteorologică emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie: este valabilă până duminică, 13 iunie, ora 23.00.

„În cursul zilei de astăzi, în judeţul Constanţa s-au înregistrat averse torenţiale care au condus la acumularea unor cantităţi însemnate de apă pe unele străzi, depăşind în anumite zone debitele de preluare ale sistemului de canalizare.

În acest sens, la Dispeceratul societăţii s-au înregistrat până la această oră aproximativ 25 de sesizări, primite cu preponderenţă din localităţile Medgidia, Cernavodă, Ovidiu, Techirghiol şi Constanţa. Pentru rezolvarea tuturor solicitărilor primite, RAJA acţionează cu 14 echipe de intervenţie în judeţul Constanţa şi 12 în restul judeţului, dotate cu wome, vidanje şi motopompe de mare putere”, transmite RAJA SA, principalul furnizor de servicii de apă şi canalizare din judeţul Constanţa.

În prezent, ca urmare a căderii de tensiune, nu se poate furniza apă potabilă în localitatea Valea Dacilor. Reprezentanţii furnizorului de energie preconizează remedierea avariei în jurul orei 17.00. Lipsa energiei electrice se înregistrează şi la sursele Ostrov şi Lipniţa, abonaţii fiind alimentaţi cu apă din rezervoare.

VIDEO: Inundaţii în Portul Tomis - sursa Baricada Verde

Şi în municipiul Mangalia, echipele primăriei intervin pe mai multe străzi inundate de ploile torenţiale care au căzut în ultimele ore.

VIDEO: Inundaţii în zona străzii Soveja


 

„Solicităm tuturor abonaţilor care se confruntă cu probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, să sesizeze aceste aspecte la dispeceratul societăţii, la numarul de telefon 0241.924, urmând ca echipele noastre să acţioneze în cel mai scurt timp pentru remedierea tuturor situaţiilor înregistrate”, mai spun reprezentanţii RAJA.

Totodată, au fost emise şi două avertizări hidrologice de către Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor. Avertizarea Cod Galben este valabilă până luni, 14 iunie, ora 24.00 şi cea Cod Portocaliu, până luni, 14 iunie, ora 09.00.

Inundaţii în localitatea tuzla foto: FB/Tufă Loredana

Citeşte şi:

Velier răsturnat pe lacul Siutghiol. Trei oameni au căzut în apă UPDATE

Unitatea 2 a Centralei de la Cernavodă rămâne în continuare oprită. Care sunt cauzele

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările