Soţia unui cunoscut preot român a fost găsită spânzurată în Săptămâna Mare. Avea 37 de ani şi devenise recent mamă

Soţia unui cunoscut preot român a fost găsită spânzurată în Săptămâna Mare. Avea 37 de ani şi devenise recent mamă

Preotul Vladimir Florea şi soţia sa Anca-Ştefania Sursa Facebook VF

O tragedie fără margini s-a petrecut în familia unui cunoscut preot. Soţia lui a fost găsită moartă, în gospodărie, chiar în Săptămâna Mare. Femeia, tânără, îşi văzuse recent visul de a avea un copil, după mulţi ani de aşteptare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anca-Ştefania Florea, soţia preotului constănţean Vladimir Florea, cunoscut ca „părintele Vladimir de la Oituz“, a fost găsită moartă în locuinţa din comuna Valu lui Traian, chiar în Săptămâna Mare. 

Femeia, în vârstă de 37 ani, devenise recent mamă. După mulţi ani de aşteptare, ea adusese pe lume un copil, în urmă cu 6 luni. Băieţelul a fost botezat Serafim, iar soţii Florea spuneau că el este „minunea“ lor. 

În ziua de joi, 24 aprilie 2019, preoteasa a fost găsită fără viaţă în gospodărie. Iniţial, s-a ştiut că femeia a murit în somn, din cauza unui infarct. La solicitarea „Adevărul“, Poliţia a comunicat următoarele:

„La data de 24 aprilie, în jurul orei 13, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Valu lui Traian au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la o locuinţă din localitate se afla o persoană spânzurată. Cu ocazia cercetărilor, s-a stabilit că femeia în cauză are 37 de ani. Trupul neînsufleţit a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei. În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală.“ 

GALERIE FOTO CU PREOTUL VLADIMIR FLOREA ŞI SOŢIA SA

Părintele Vladimir a mai trecut printr-o tragedie, acum câţiva ani - fratele său a murit într-un accident rutier. De atunci, mama sa locuia cu soţii Florea, la Valu lui Traian. 

Preotul a postat pe Facebook anunţul morţii soţiei sale: „Dumnezeu să te ierte! Preoteasa mea bună şi blîndă la inimă, Anca-Ştefania, Îngerul meu care va veghea de sus din Împărăţia lui Dumnezeu, pentru Serafim şi Mine, care doriţi să vă luaţi rămas bun, la Cimitirul Central“. 

Moartea preotesei este şocantă pentru cei care o cunoşteau. „Era întotdeauna tăcută, în genunchi, la slujbă la biserică, genul de femeie care îşi urma bărbatul. Avea o lumină şi o pace pe chip care o făceau foarte plăcută. Era atât de fericită că reuşise să aibă un copil, Serafim era bucuria ei. Ce s-a întâmplat acolo... ce a fost atât de grav încât n-a mai putut rezista... Dumnezeu ştie“, spun enoriaşii.

Foto dreapta Sursa Facebook Vladimir Florea

Preotul Vladimir Florea, în vârstă de 39 ani, originar din comuna 23 August, a slujit la biserica din Oituz în perioada 2011-2013 şi i s-a dus vestea rapid pentru apropierea sa faţă de enoriaşi. Asta a făcut ca preotul să fie căutat de oameni de la depărtare, care făceau coadă la biserica sa.

Comportamentul său nu a fost pe placul Arhiepiscopiei Tomisului, care, acuzându-l de practici şi rânduieli nebisericeşti, l-a transferat în 2013 la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel din Constanţa, pentru a-l ţine sub observaţie canonică. I s-a interzis să mai oficieze slujbe, dar în cele din urmă, presiunea oamenilor care veneau în continuare pentru preotul Vladimir a făcut ca arhiepiscopul să-i dea voie să spovedească enoriaşii, în afara bisericii. Astfel că la catedrală, credincioşii stăteau la rând pentru a ajunge să vorbească părintelui Vladimir. 

„Părintele era duhovnicul nostru, un om minunat. Nu ne-a cerut niciodată niciun ban şi era întotdeauna acolo pentru noi“, spun enoriaşii. Ei au relatat că preotul Vladimir le răspundea la telefon de fiecare dată, pentru a-i sfătui, mângâia şi încuraja.

Foto Sursa dreapta Facebook Vladimir Florea

„I s-a reproşat lipsa de smerenie, el se crede un al doilea Arsenie Boca sau Arsenie Papacioc. Are un obicei foarte deplasat de a îmbrăţişa enoriaşele, iar pe cele care voiau să rămână însărcinate le freca pe burtă. Credincioşilor în biserică le spunea că Dumnezeu a ridicat o floare a duhovniciei, pe el, că Boca şi Papacioc sunt morţi, dar el a rămas să le continue munca. Se visa episcop, dar aceştia nu pot fi căsătoriţi. Mergea şi prin ţară, îi place să se pozeze ca Iisus. Nu aşa trebuie să se comporte un preot“, consideră clericii.

Localnicii din Valu lui Traian spun că această atitudine o avea şi acasă. Femeia era prea supusă soţului, atât de supusă încât deschidea ea poarta când el intra în curte. „O persecuta, se purta cu ea cum te porţi cu o slugă. El chema oameni acasă să le citească. Ea era servitoarea. Era în depresie de mult timp“, povestesc vecinii, care ştiu că preotesa a fost găsită în foişor, spânzurată. 

Arhiepiscopia Tomisului a evitat să facă vreun comentariu despre acest caz, transmiţând doar că împărtăşeşte suferinţa preotului care şi-a pierdut soţia, o femeie deosebit de evlavioasă. 

Conform credinţei ortodoxe, sinucigaşii sunt înmormântaţi fără slujbă. Iar cei care mor în Săptămâna Luminată, de după Paşti, au parte de Rai. 

În 2016, un preot din judeţul Constanţa şi-a luat viaţa din cauza unor probleme grave de sănătate. Lucian Ganea avea 59 ani şi s-a înjunghiat în inimă. 

LATER EDIT Preotul Vladimir Florea a transmis un drept la replică, din care reproducem pasaje respectându-i grafia: 

„In urma articolului publicat in data de 26.04.2019 pe platforma online a portalului Adevarul de Constanta , prin prezenta ma vad nevoit a venii cu cateva clarificari in apararea familiei mele , dar si a dreptului la replica .

In articolul din data de 26.04.2019 ati facut mai multe afirmatii privind atitudinea mea atat ca preot cat si ca sot .

Niciodata nu m-am considerat un al doilea Arsenie Boca sau Arsenie Papacioc . 

Mi-am implinit si imi implinesc menirea ca preot cu smerenie si prin rugaciune , cu ascultare fata de superiorii mei . Tot ceea ce am facut pana acum si voi face de acum incolo este sa ma rog pentru cei ce vin cu inima deschisa in fata mea . M-am rugat si ma rog si pentru cei ce au venit cu falsitate , doar pentru a ma denigra , ma prigonesc sau ma calomniaza .

Ati scris in acel articol , ca atingeam enoriasele pe burta . A nu se confunda cu a binecuvanta prin atingerea pe frunte . Cei ce au raspandit acest mesaj vor raspunde in fata legii dar si in fata lui Dumnezeu .

Niciodata , dar niciodata nu m-am visat si nici nu mi-am dorit si nici nu imi doresc sa ajung Episcop.Eu mi-am dorit ca prin rugaciune si post sa ajut oamenii bolnavi sau cu probleme sufletesti . Ati citat in acel articol ca pozam in “ Iisus “ , conform spuselor clericilor . Care clerici ? Cei care in fiecare zi si saptamana apar pe prima pagina in media facand orice numai preotie in slujba oamenilor nevoiasi , nu ?  

Cu mana pe inima va spun , mi-am iubit sotia enorm , ne completam perfect , era sotia si mama perfecta , ne ajutam reciproc in tot si in toate .Nici vorba de sluga , slujitoare sau persecutie . Din contra , eu ca sot nu imi contraziceam sotia .

Mi-am iubit sotia cum numai inima mea o poate spune. Sotia mea ( Dumnezeu sa o ierte  , si pentru care ma voi ruga ca sufletul ei sa isi gaseasca linistea tot restul zilelor mele ) m-a iubit cum rare femei pot si o fac .“

Pe aceeaşi temă: 

Un preot din Arhiepiscopia Tomisului s-a sinucis. Gestul extrem este considerat un păcat de neiertat pentru un credincios

Preotul sinucigaş din Arhiepiscopia Tomisului, înhumat fără straiele bisericeşti. Sicriul a fost dus de la capela mortuară direct la cimitir

 

Preotul Vladimir Florea cu soția sa Anca-Ștefania Sursa Facebook VF

Imagini din aceeasi galerie
  • Preotul Vladimir Florea cu soția sa Anca-Ștefania Sursa Facebook VF
  • Preotul Vladimir Florea cu soția sa Anca-Ștefania Sursa Facebook VF
  • Preotul Vladimir Florea cu soția sa Anca-Ștefania Sursa Facebook VF
  • Preotul Vladimir Florea Sursa Facebook VF
  • Preotul Vladimir Florea Sursa Facebook VF
  • Preotul Vladimir Florea Sursa Facebook VF
  • Preotul Vladimir Florea Sursa Facebook VF
  • Preotul Vladimir Florea Sursa Facebook VF
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: