Scrisoare deschisă a jurnaliştilor către autorităţi pentru comunicarea corectă pe timp de carantină: „Vrem transparenţă, nu informaţii trunchiate“

Scrisoare deschisă a jurnaliştilor către autorităţi pentru comunicarea corectă pe timp de carantină: „Vrem transparenţă, nu informaţii trunchiate“

Sursa Mediafax

Jurnaliştii constănţeni au făcut o scrisoare deschisă adresată autorităţilor centrale şi judeţene, prin care cer transparenţă în oferirea datelor despre pandemia COVID-19, fără a dezvălui identitatea pacienţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scrisoarea deschisă a fost adresată oficialilor responsabili cu gestionarea crizei de coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică constituit la nivelul Guvernului României a decis de câteva zile să nu mai difuzeze statistica zilnică, pe judeţe, a cazurilor de pacienţi infectaţi cu coronavirus. 

„Scrisoare deschisă

În atenția:

Prim-ministru Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru,
Grupul de Comunicare Strategică, Prefectul județului Constanța, George Niculescu,

Doamnelor și domnilor,

Criza actuală ne afectează pe toți. O societate informată la timp este una în care oamenii nu se panichează și în care știrile îi ajută să își desfășoare activitatea corect, fără motive de îngrijorare.

Am văzut, în ultimele săptămâni, mai multe încercări de limitare a informațiilor oferite jurnaliștilor. Acest lucru a dus la adâncirea neîncrederii și la apariția unor situații de fake-news generate de persoane rău-voitoare sau pur și simplu neinformate.

Noi, jurnaliștii constănțeni, vrem să informăm corect și la timp populația din Dobrogea pentru a preveni panica și pentru a calma spiritele deja agitate din zonă.

Constănțenii au nevoie de informații corecte, furnizate la timp. În ultimele săptămâni, jurnaliștii constănțeni au fost puși în situația de a transmite informații incomplete din cauza restricțiilor impuse autorităților locale de a comunica.

Tocmai de aceea, prin această scrisoare deschisă vă solicităm să sprijiniți un tip de comunicare mult mai eficient. Din acest motiv, venim cu următoarele solicitări:

1.            Desemnarea unui birou cu 1 - 2 persoane care au voie să comunice oficial toate informațiile legate de COVID-19. Aceste persoane să fie purtători de cuvânt sau persoane specializate în comunicare care pot să gestioneze rapid și eficient cererile jurnaliștilor. 


2.            Informații actualizate zilnic despre cazurile de persoane infectate din Dobrogea, persoanele vindecate, carantinate, izolate și persoane decedate, defalcate pe localități. Considerăm că toți constănțenii au dreptul să știe dacă în localitatea lor sunt sau nu persoane infectate cu noul Coronavirus. NU solicităm numele și datele acestora de indentificare, ci doar vârsta, localitatea și profesia acestora (daca e cazul). 


3.            Informații corecte, complete și actualizate la timp despre cazurile de personal medical infectat cu noul Coronavirus. 


4.            Informații complete și actualizate de câte ori este nevoie despre persoanele care ajung în Dobrogea pe cale aeriană, navală sau rutieră și care trebuie să rămână în izolare sau carantină. 


Semnează această scrisoare deschisă 45 jurnaliști și corespondenți de presă centrală care speră în rezolvarea cât mai rapidă a celor de mai sus.“ 

Pe aceeaşi temă: 

Primarul unui oraş de la malul mării solicită închiderea graniţelor judeţului Constanţa

12 români întorşi din Italia, aflaţi în carantină la Sanatoriul Techirghiol, confirmaţi cu coronavirus

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: