Reputatul profesor Dumitru Constantin Dulcan conferenţiază la Constanţa

Reputatul profesor Dumitru Constantin Dulcan conferenţiază la Constanţa

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan Foto Arhivă

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, reputat specialist în neuropsihiatrie, susţine vineri, 2 octombrie, la ora 17, la hotelul Ibis din Constanţa, conferinţa „O posibilă viziune asupra viitorului omenirii“.

Profesorul universitar Dumitru Constantin Dulcan a fost şeful secţiei de neuropsihiatrie din cadrul Spitalului Militar Central, este neurolog, psihiatru, doctor în ştiinţe medicale şi autorul a numeroase cărţi.

Cea mai cunoscută este „Inteligenţa materiei“, apărută în 1981, despre care s-a spus pe atunci că ar fi fost demnă de Premiul Nobel, prin perspectiva originală. Regimul comunist a blocat cartea, dar ea a fost reeditată după revoluţie şi distinsă, în 1992, cu premiul Academiei Române pentru filozofie „Vasile Conta“.

Alte cărţi scrise de D.C. Dulcan sunt „Mintea de dincolo“, care abordează experienţele morţii clinice, „În căutarea sensului pierdut“, „Somnul raţiunii“, „Către noi înşine“, „Gândirea omului modern“, „Culmi şi limite“.

Profesorul Dulcan este membru al unor prestigioase societăţi ştiinţifice naţionale şi internaţionale (Academia Americană de Neurologie, Societatea Europeană de Neurologie, Organizaţia Internaţională de Cercetare a Creierului).

Conferinţa este organizată de Centrul de Psihologie Dobrogea, în colaborare cu două cabinete individuale de psihologie, Ana-Mihaela Filip şi Claudia-Mirela Petre. Organizatorii îi roagă pe participanţi să nu sosească după începerea conferinţei, pentru a nu deranja auditoriul şi pe conferenţiar.

Vă mai recomandăm

Cum detectăm semnele alienării mintale la cei din anturaj. Specialiştii arată că suferinţa psihică este similară celei fizice

Primele semne ale unui dezechilibru nervos. Cât de aproape este îmbolnăvirea mintală şi care sunt etapele afecţiunii

Boala care fuge de diagnostic. Trei simptome pentru aceeaşi afecţiune, a cărei durere se opreşte într-o zonă alarmantă a abdomenului

Semnele înşelătoare ale bolilor cardiovasculare. Durerea care te păcăleşte şi bolile tăcute pe care nu le simţi decât atunci când este prea târziu

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările