Primele imagini cu mina marină detonată de militarii români în Marea Neagră, la 70 de kilometri de Capu Midia FOTO VIDEO

Mină marină detonată de militarii români în Marea Neagră, la 70 de kilometri de Capu Midia

Forţele Navale Române au efectuat luni, 28 martie, o misiune de neutralizare a unei mine marine descoperită în Marea Neagră, la 70 de kilometri travers de Capu Midia.

Puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu” revine în seara zilei de luni, 28 martie, în portul militar Constanţa, după ce a executat o intervenţie pentru distrugerea unei mine marine descoperite la o distanţă de aproximtiv 39 de mile marine travers de Capu Midia. 
 
„Echipajul navei şi echipa de scafandri deminori (EOD) de la bord au desfăşurat misiunea în siguranţă, prin utilizarea procedurilor operaţionale standard de identificare a tipului de mină şi de distrugere a acesteia”, transmit Forţele Navale Române.
 
Eliminarea pericolului care plutea în derivă, în zona de responsabilitate a Forţelor Navale Române, a constat în montarea unei încărcături explozive pe mină de către scafandrii EOD şi detonarea de la distanţă. 
 
„Mina a fost observată, în această dimineaţă, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autorităţile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10”, spun cei din Forţele Navale Române.
 
 
Sursa video: Forţele Navale Române
 
 
FOTO: Forţele Navale Române
 
După primirea sesizării, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare şi intervenţie în raionul maritim în care a fost sesizată mina.
 
FOTO: Forţele Navale Române
 
Nava militară a ieşit, la ora 08.20, din portul militar Constanţa şi, după ce a ajuns în raion, a acţionat pentru neutralizarea acesteia. Mai întâi s-a efectuat cercetarea şi supravegherea raionului maritim.
 
FOTO: Forţele Navale Române
 

FOTO: Forţele Navale Române

   Vă recomandăm şi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările