Preotul Ion Manta de la Arsa, condamnat la închisoare, a fost înlocuit de un misionar

Preotul Ion Manta de la Arsa, condamnat la închisoare, a fost înlocuit de un misionar

Preotul Ion Manta, din Arsa - Constanţa FOTO Facebook

Arhiepiscopia Tomisului a desemnat un preot misionar care să slujească la biserica din satul Arsa din comuna Albeşti, în locul părintelui Ion Manta, condamnat la închisoare pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul preot a ţinut slujba din Duminica Tomii la biserica din Arsa. El va oficia ceremonia de Paştele Blajinilor, precum şi înmormântarea unui localnic în vârstă.

Părintele Ion Manta a fost prins beat la volan, în anul 2009, de Poliţia Mangalia, fiind condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 80 g/l alcool pur.

Judecătoria Mangalia l-a condamnat în 2012 la 10 luni de închisoare cu executare, iar preotul a contestat sentinţa. Curtea de Apel Constanţa a pecetluit joi, 9 mai, decizia magistraţilor din Mangalia.

Preotul Ion Manta a fost ridicat de poliţişti vineri, 10 mai, după slujba oficiată de Izvorul Tămăduirii. El va fi încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă pentru executarea pedepsei.

Arhiepiscopia Tomisului a precizat, prin purtătorul de cuvânt, că preotul Ion Manta va fi deferit Consistoriului Bisericesc, care îl poate caterisi.

Biserica tomitană se confruntă cu al doilea caz de preot condamnat, în doar 24 ore. Instanţa din Vaslui l-a condamnat joi, 9 mai, pe preotul Gabriel Bucică (32 ani) la 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri.

Vă mai recomandăm

Încă un preot din Arhiepiscopia Tomisului a fost condamnat. Părintele Ion Manta din Arsa va face 10 luni de închisoare pentru că a condus beat

FOTO Arhiepiscopia Tomisului, zguduită de un nou scandal. Preot de la Catedrală, traficant de etnobotanice

Dubla viaţă a preotului Bucică. Traficantul de droguri făcea misionariat la Constanţa, fără remuneraţie

Preotul traficant de etnobotanice, suspendat din funcţie

Preotul Valeriu Roman, autorul unui accident în lanţ - alcoolemie de 2,45

„Sunt preot, dar degeaba sunt“. Adevărul rostit la beţie de părintele Valeriu Roman

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările