Încă un preot din Arhiepiscopia Tomisului a fost condamnat. Părintele Ion Manta din Arsa va face 10 luni de închisoare pentru că a condus beat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica, lovită de propriii slujitori FOTO Adevărul
Biserica, lovită de propriii slujitori FOTO Adevărul

Preotul Ion Manta va sta 10 luni după gratii, fiind prins la volan, în 2009, cu o alcoolemie de 80 g/l. El a fost ridicat de poliţişti după slujba de Izvorul Tămăduirii.

Preotul Ion Manta (48 ani) de la biserica din satul Arsa, comuna Albeşti, din judeţul Constanţa, va sta 10 luni după gratii pentru o infracţiune rutieră.

Părintele a fost prins beat la volan, în anul 2009, de Poliţia Mangalia, fiind condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 80 g/l alcool pur.

Judecătoria Mangalia l-a condamnat în 2012 la 10 luni de închisoare cu executare, iar preotul a contestat sentinţa. Curtea de Apel Constanţa a pecetluit joi, 9 mai, decizia magistraţilor din Mangalia.

Preotul Ion Manta a fost ridicat de poliţişti vineri, 10 mai, după slujba oficiată de Izvorul Tămăduirii. El va fi încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă pentru executarea pedepsei.

Arhiepiscopia Tomisului a precizat, prin purtătorul de cuvânt, că preotul Ion Manta va fi deferit Consistoriului Bisericesc, care îl poate caterisi.

Biserica tomitană se confruntă cu al doilea caz de preot condamnat, în doar 24 ore. Instanţa din Vaslui l-a condamnat joi, 9 mai, pe preotul Gabriel Bucică (32 ani) la 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri.

Preotul Gabriel Bucică, vasluian de fel, a fost prins joi, 7 februarie, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Vaslui. El furniza traficanţilor din Vaslui colete cu etnobotanice pe care le lua din Portul Constanţa. Drogurile ajungeau la tinerii din Vaslui, inclusiv elevi, care le puteau cumpăra cu 10 lei pliculeţul. Preotul a fost arestat vineri, pentru 29 zile, de judecătorii din Vaslui.

Gabriel Bucică slujea la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel din Constanţa, ca preot misionar. În calitatea sa, el îl însoţea pe ÎnaltPreasfinţitul Teodosie la slujbele oficiate, făcând parte din soborul de preoţi.

La 31 ianuarie, consilierul cultural Valeriu Roman, preot la Biserica Sfântul Mucenic Mina, a provocat un accident în lanţ pe Bulevardul 1 Mai din Constanţa. În carambol au fost avariate 3 maşini şi au fost rănite 4 persoane, dintre care 2 copiii.

Preotul Roman a fost suspendat pe loc din toate funcţiile deţinute. Analizele au relevat că a condus cu o alcoolemie de 2,45 în sânge.

Tot în luna ianuarie, un alt preot a primit sancţiune de la Arhiepiscopia Tomisului pentru efectuarea unor slujbe care tulbură enoriaşii. Părintele Dănuţ Costan, paroh la biserica din Viişoara, face slujbe de exorcizare în timpul cărora eructează. Preotul nu mai are voie să le oficieze şi este asistat în biserică de alt preot.

Vă mai recomandăm

FOTO Arhiepiscopia Tomisului, zguduită de un nou scandal. Preot de la Catedrală, traficant de etnobotanice

Dubla viaţă a preotului Bucică. Traficantul de droguri făcea misionariat la Constanţa, fără remuneraţie

Preotul traficant de etnobotanice, suspendat din funcţie

Preotul Valeriu Roman, autorul unui accident în lanţ - alcoolemie de 2,45

„Sunt preot, dar degeaba sunt“. Adevărul rostit la beţie de părintele Valeriu Roman

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite