Preoţi, donatori de sânge. „Facem un act firesc, pentru a avea şi alţii viaţă”

Preoţi, donatori de sânge. „Facem un act firesc, pentru a avea şi alţii viaţă”

FOTO: Arhiepiscopia Tomisului

40 de preoţi din Arhiepiscopia Tomisului au fost joi, 19 septembrie, prezenţi la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanţa pentrua dona sânge.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acţiunea face parte dintr-un şir de donaţii desfăşurate regulat în Arhiepiscopia Tomisului, în cadrul protocolului de colaborare încheiat anul trecut cu CRTS Constanţa, care are ca obiective îmbunătăţirea răspunsului cetăţenilor judeţului la nevoia tot mai crescândă de sânge şi  diseminarea informaţiilor privind deschiderea centrului de recrutare donatori de celule stem din cadrul CRTS Constanţa”, transmite biroul de presă al Arhiepiscopiei.

„Anul trecut am avut alături de noi atât reprezentanţi ai Arhiepiscopiei cât şi ai autorităţilor locale, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de sânge şi am organizat, cu parohiile din judeţ, acţiuni de donare de sânge”, spune medicul Alina-Mirella Dobrotă, director CRTS.

„Sângele are în el viaţa. Fără sânge, organismul uman nu trăieşte. De aceea avem nevoie ca unii pe alţii să ne ajutăm în momente critice. Sunt mulţi copii care au nevoie de sânge, mai ales copii care suferă de cancer, şi au nevoie de sângele nostru. Noi facem un act firesc, pentru a avea şi alţii viaţă”, a declarat IPS Teodosie,  Arhiepiscopul Tomisului, care i-a însoţit pe preoţi.

De la începutul parteneriatului, Arhiepiscopia Tomisului a organizat 21 de acţiuni de donare de sânge, cu aproximativ 800 de unităţi donate.

Pe aceeaşi temă:

Noi detalii în cazul preotului pervers din Arhiepiscopia Tomisului. A vrut să facă sex cu o fetiţă de 10 ani din Mangalia

Cum a ajuns unul dintre condamnaţii în dosarul lui Nicuşor Constantinescu consilierul Arhiepiscopului Teodosie


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: