Poluare în Portul Midia. O tonă de păcură s-a scurs pe mal şi în mare

Poluare în Portul Midia. O tonă de păcură s-a scurs pe mal şi în mare

FOTO: Ministerul Mediului

Furtunul de descărcare al unei nave s-a spart. O tonă de păcura s-a scurs pe mal şi în mare, iar personalul portului lucrează acum pentru evitarea răspândirii poluării.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au aplicat o sancţiune contravenţională societăţii care efectua operaţiunile de descărcare păcură pentru poluarea acvatoriului marin, a cheului şi solului, conform OUG 202/2002, privind zona costieră în valoare de 20.000 de lei.
 
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) informează că joi, 28 octombrie, ora 2:00, în timpul descărcării navei Angi, încărcată cu păcură, care se afla în dana 4 Midia Năvodari, judeţul Constanţa, unul din furtunurile de descărcare ale terminalului s-a spart. 
 
„A rezultat o poluare cu păcură de cca. 1 tonă, din care 80% pe mal şi 20% s-a scurs între navă şi cheu”, anunţă Ministerul Mediului.
 
Personalul terminalului ajutat de echipajul remorcherului de serviciu a început să limiteze răspândirea poluării în apă. 
 
A fost anunţat tot personalul disponibil din portul Midia, precum şi firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curăţare. În acest moment, la faţa locului sunt toate instituţiile cu rol de combatere a poluării. Între navă şi cheu, pe o lungime de 30 m, lăţime de 0.5 m (distanţa între navă şi cheu) şi grosime de aproximativ 2,3 cm, se află o cantitate de păcură de aproximativ 200 de litri. Păcura este compactă şi îngheţată, datorită temperaturii scăzute. 
 
„Păcura va fi îndepărtată de firmele specializate şi dotate corespunzător după plecarea navei. Este şi o suprafaţă de sol (cheu) afectată. Acvatoriul este în siguranţă. Inspectorii ABA Dobrogea-Litoral sunt la faţa locului, urmează să fie aplicate sancţiuni”, mai spun reprezentanţii Ministerului Mediului.
 
Când va fi posibil, se va relua descărcarea navei, care va mai dura încă 24 ore până la finalizare.
 
 
Citeşte şi: 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările