Plajele Corbu şi Vadu, abandonate în gunoaie. Primăria a sistat ridicarea deşeurilor din zona care aparţine Administraţiei „Delta Dunării”

Plajele Corbu şi Vadu, abandonate în gunoaie. Primăria a sistat ridicarea deşeurilor din zona care aparţine Administraţiei „Delta Dunării”

Plaja Corbu, arhivă

Primăria comunei Corbu nu vamai ridica gunoaiele produse de turiştii care aleg plajele Corbu şi Vadu pentru vacanţă. Zona face parte din Rerezvaţia Biorferei Delta Dunării şi este administrată de ARBDD.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru că între primăria comunei Corbu şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) nu există nicio înţelegere scrisă pentru ridicarea gunoaielor de pe plajeţe Vadu şi Corbu, administraţia locală a decis sistarea ridicării deşeurilor începând cu acest weekend.

„Nici acum biosfera nu a plătit nici macar 1 leu, trenează semnarea contractului, sezonul este pe sfârşite şi dialogul cu ei nu e posibil”, spune primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu.

Plajele Vadu şi Corbufac parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi sunt administrate de ARBDD, instituţie care ar trebui să se ocupe şi de problema colectării deşeurilor lăsate în urmă de turişti.

„Plajele Corbu şi Vadu sunt plaje care, din păcate, suferă în acest moment o infestare. Din punct de vedere a managementului gunoaielor lucrurile stau destul de rău. Urmează să am o consultare cu Prefectura Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, primăria Corbu pentru a găsi cea mai viabilă soluţie. Ridicarea gunoaielor de pe plajă ar trebui făcută de ARBDD în baza unui parteneriat cu primăria”, spune guvernatorul Deltei Dunării, Cătălin Ţibuleac.

Departea cealaltă, primăria Corbu a ridicat până acum voluntar gunoaiele, de două ori pe săptămână, din zona ambelor plaje. „Nu e treaba noastră. Turistul fiind în zona comunei înjură mai întâi primăria, apoi ARBDD-ul dacă află că este zona lor. Sunt turişti care aduc gunoaiele la intrarea în Vadu. Colectăm de acolo cantităţi imense de gunoaie. Este record de când sunt eu primar. Intervenim de două ori pe săptămână şi ridicăm vreo 40 de tone de deşeuri. Facem asta doar din respect pentru cetăţeni.

De pe Corbu colectăm de două ori pe săptămână. Făcând acest lucru rămânem uneori restanţi la ridicarea gunoaielor în localitate. Tot voluntar facem şi aici acest lucru.De pe Corbu am dus 25 de europubele de1,2 tone fiecare. Şi intervenim de două ori pe săptămână”, spune primarul Gălbinaşu.

Guvernatorul Deltei Dunării atrage atenţia că Vadu şi Corbu „sunt plaje sălbatice, nu au destinaţie turistică. Turiştii nu întotdeauna înţeleg că sunt într-o zonă în care nu ar trebui să fie şi cu atât mai mult trebuie să aibă grijă să strângă gunoaiele şi să plece cu ele, să nu le îngroape în nisip”.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Cine este vinovat pentru poluarea cu zeci de mii de tone de reziduuri petroliere de lângă plaja Vadu. De unde ar putea veni banii pentru ecologizare

FOTO Unde se află ultima plajă virgină din România. Imagini care-ţi taie răsuflarea din locul cu nisip alb şi scoici gigant

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: