Pescador turcesc oprit cu focuri de armă. Comandantul, cercetat în stare de arest preventiv

Pescador turcesc oprit cu focuri de armă. Comandantul, cercetat în stare de arest preventiv

Peşte braconat FOTO Arhivă Adevărul

Magistraţii constănţeni au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a comandantului pescadorului turcesc surprins că bracona în Marea Neagră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonaţi de procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au continuat cercetările în cazul celor opt cetăţeni turci, aflaţi la bordul pescadorului, care desfăşurau activităţi de pescuit ilegal în zona economică exclusivă a României. 
 
Persoanele în cauză şi materialul probator au fost prezentate în cursul zilei de miercuri judecătorului Tribunalului Constanţa care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a comandantului ambarcaţiunii.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta, au demarat cercetările în cazul ambarcaţiunii interceptată luni, 20 mai în Marea Neagră, în cauză fiind cercetaţi opt marinari, cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 21 şi 45 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie”,”pescuit ilegal şi pescuit neraportat al calcanului”, „distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia”, „conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător”, „pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”.
 
La 21 mai, pentru şase dintre ei au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri au fost prezentaţi Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a comandantului ambarcaţiunii, iar ceilalţi marinari turci au intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
 
La 20 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră un pescador turcesc aflat la braconat în Zona Economică Exclusivă a României.
 
Echipajul pescadorului, format din 8 marinari, nu s-a supus somaţiilor legale ale poliţiştilor de frontieră şi a încercat să scape de urmărirea navelor PFR, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au folosit gradual armamentul de la bordul navei, reuşind astfel oprirea pescadorului turcesc şi abordarea ambarcaţiunii, echipajul pescadorului fiind transferat la bordul uneia dintre navele P.F.R.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: