O porţiune din Bulevardul Tomis va avea sens unic

O porţiune din Bulevardul Tomis va avea sens unic

Unul din cele mai circulate bulevarde ale Constanţei FOTO Primăria Constanţa

Modificări importante în circulaţia rutieră pe bulevardul Tomis din Constanţa: de la 1 octombrie, şi tronsonul delimitat de strada Ion Raţiu şi bulevardul Mamaia va deveni cu sens unic, anunţă Primăria Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circulaţia rutieră pe acest bulevard important al oraşului se va desfăşura astfel: două benzi cu sens unic către zona centrală, două benzi dedicate circulaţiei mijloacelor de transport în comun, taxiurilor şi autospecialelor de  intervenţie, cu circulaţie în ambele sensuri, câte o bandă pentru fiecare sens, piste pentru biciclete. 
 
Benzile pentru mijlocele de transport în comun vor fi delimitate şi semnalizate corespunzător prin indicatoare de informare şi marcaje rutiere şi vor fi amplasate lângă trotuare. De asemenea, se vor amenaja staţii pentru autobuze pe ambele sensuri de deplasare. 
 
Circulaţia pe bulevardul Tomis se desfăşoară cu prioritate faţă de străzile laterale, cu excepţia reglementărilor impuse de funcţionarea semafoarelor de la intersecţiile cu bulevardul Mamaia, strada Nicolae Iorga şi strada Ion Raţiu.
 
Sensul giratoriu situat la intersecţia bulevardului Mamaia cu strada Renaşterii va fi desfiinţat
 
Primăria Muncipiului Constanţa implementează constant măsuri pentru fluidizarea traficului rutier. În urma solicitării Poliţiei Rutiere din luna martie, intersecţia bulevardului Mamaia cu strada Renaşterii a fost reconfigurată prin crearea unui sens giratoriu provizoriu. SC Confort Urban SRL, administratorul tramei stradale, a amenajat sensul giratoriu prin amplasarea unei „insule centrale” încadrată de balize din plastic.
 
Ulterior, s-a dovedit că sensul giratoriu nu reprezintă o soluţie pentru optimizarea traficului rutier la intersecţia bulevardului Mamaia cu strada Renaşterii, motiv pentru care acesta va fi desfiinţat.
 
Lucrările se vor derula în această noapte. Participanţii la trafic sunt rugaţi să manifeste atenţie şi să circule cu viteză redusă.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările