Ministrul Educaţiei: „Naveta elevilor şi cadrelor didactice ar putea fi decontată parţial din fonduri structurale”

Ministrul Educaţiei: „Naveta elevilor şi
cadrelor didactice ar putea fi decontată parţial din fonduri structurale”

Remus Pricopie a fost prezent la Constanţa la inaugurarea primei clase SMART din judeţ.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, susţine că naveta elevilor şi cadrelor didactice ar putea fi decontată parţial din fonduri structurale. Anunţul ministrului a fost făcut marţi, 16 septembrie, cu prilejul inaugurării primei clase SMART din Constanţa.

El a precizat că se lucrează la un document pentru realizarea acestui proiect. “În săptămânile următoare vom finaliza un document prin care naveta elevilor şi naveta cadrelor didactice să fie cel puţin parţial decontate din fonduri structurale”, a declarat Remus Pricopie.

El a mai spus că după investiţia în infrastructura şcolară trebuie realizate investiţii şi în cadrele didactice. În acest sens, acestea vor primi câte 150 de euro, bani pe care îi vor folosi pentru dezvoltarea profesională. "O parte din investiţiile în infrastructura şcolară deja s-au făcut. "O parte urmează să se facă, în principal, clădiri, dar nu trebuie să investim numai în infrastructură. Trebuie să investim şi în instrumentele de învăţare, în elevi, în cadrele didactice. Cred că miercuri va fi pe agenda Guvernului o ordonanţă prin care se vor aloca 150 de euro pentru fiecare cadru didactic pentru dezvoltare profesională”, a menţionat Remus Pricopie.

Ministrul Educaţiei a fost prezent marţi, la Constanţa, la inaugurarea primei clase SMART din judeţ. SmartClassroom înseamnă o soluţie de învăţare inovatoare ce utilizează tehnologie de ultimă generaţie: table interactive cu multiple funcţii (Eboard), tablete pentru fiecare elev, soluţii de soft şi conţinut interactiv digital.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Ministrul Educaţiei a încurcat lupoaica cu o vulpe în legenda naşterii Romei

Pricopie vrea mai puţine materii la clasele a XI-a şi a XII-a. Manualele vechi, reciclate de noii şcolari
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: