UPDATE Medic răpus de Covid-19, la Constanţa. Cu o zi înainte să-i apară simptomele bolii, doctorul îşi dăduse demisia de la Spitalul Judeţean

UPDATE Medic răpus de Covid-19, la Constanţa. Cu o zi înainte să-i apară simptomele bolii, doctorul îşi dăduse demisia de la Spitalul Judeţean

Un medic de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a murit răpus de Covid-19. Doctorul activa în secţia Medicală, de unde îşi dăduse demisia cu o zi înainte să-i apară simptomele Covid-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dr. Valeriu-Marcel Neagoe, specialist al secţiei Medicale 2 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a murit în urma infectării cu coronavirus. Doctorul a încetat din viaţă răpus de Covid-19. 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va emite un comunicat de presă cu vestea pierderii medicului Neagoe.

„Un stetoscop a rămas undeva, pe o masă, într-o cămăruţă mică de gardă. Al nimănui acum. 

Un coleg drag a pierdut lupta cu virusul asta nenorocit. Zbor lin către îngeri, Domnule Doctor! Aţi salvat atât de multe vieţi, dar din păcate pe a dumneavoastră nu a mai putut-o salva nimeni.... Rămâneţi în inima şi în sufletele noastre pentru totdeauna! Dumnezeu sa vă odihnească... În noaptea asta fac de gardă în onoarea dumneavoastră, de aici din patul de spital, de data asta gardă de lacrimi şi durere şi furie“, a transmis un coleg pe Facebook. 

Ministerul Sănătăţii confirmă decesul medicului Valeriu-Marcel Neagoe din Constanţa.

„Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a fost medic cu specialitatea Medicină internă până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, când a demisionat. 

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, acolo unde a şi fost confirmat pozitiv în aceeaşi zi.

În 11 aprilie 2020, după ce starea de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, unde a decedat în data de 21 aprilie 2020“, a precizat Ministerul Sănătăţii.

„Medicul Valeriu Neagoe a activat în cadrul secţiei Medicină Internă II. 

În cadrul anchetelor epidemiologice din această secţie, medicul a efectuat două teste PCR, ambele fiind cu rezultate negative. 

Primul test a fost recoltat pe 12 martie, fiind considerat contact al primului caz Covid din SCJU (asistentul şef din secţia Medicală II).

Rezultatul a fost negativ, dar, potrivit normelor în vigoare, medicul a stat în izolare 14 zile.

Pe 27.03 i s-a recoltat al doilea test PCR, rezultatul fiind, din nou, negativ.

Pe 31.03.2020, medicul în vârstă de 62 de ani şi-a înaintat demisia, iar pe 6 aprilie a fost ultima zi de muncă.

Pe 8 aprilie s-a internat cu simptomatologie CoVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. 

Regretăm nespus dispariţia fulgerătoare a colegului nostru. Un coleg minunat care nu şi-a lăsat niciodată echipa la greu. Un om sufletist, un doctor care aproape 20 de ani a semnat condica la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă <Sfântului Apostol Andrei> Constanţa. Este o perioadă extrem de grea, un moment în care cuvintele sunt de prisos. Odihnă veşnică!“, a transmis Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 
Pe aceeaşi temă: 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările