Marinari români, arşi pe o navă din Malaezia. Au fost internaţi în spital

Marinari români, arşi pe o navă din Malaezia. Au fost internaţi în spital

Nava Rapallo, vrachier pe care doi marinari români au suferit un accident de muncă Sursa SLN

Doi marinari români au suferit un accident de muncă pe nava pe care se aflau îmbarcaţi. Accidentul s-a întâmplat în Malaezia.

Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) a anunţat că doi marinari români, aflaţi în voiaj pe nava Rapallo, au suferit arsuri pe 40%-50% din corp, în urma unui accident.
 
Cei doi au fost atinşi cu combustibil încins în timpul serviciului efectuat în sală maşini, în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2021.
 
Nava Rapallo este un vrachier de 75.000 TDW sub pavilion Malta, care se află la operaţiuni de încărcare în portul Dickson din Malaezia, port aflat la 350 kilometri sud de Kuala Lumpur.
 
Navigatorii au fost internaţi de urgenţă la spitalul municipal şi sunt transferaţi la spitalul de arşi Manipal Hospital Klang.
 
„Nava este acoperită de un contract ITF şi are o asigurare la un club de asigurare norvegian din grupul cluburilor de top“, precizează Adrian Mihălcioiu, liderul SLN şi reprezentantul în România al Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor (ITF). 
 
Pe aceeaşi temă: 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările