VIDEO Crin Antonescu, la Constanţa: „Noi am blocat trecerea Portului Constanţa la administraţia Mazăre. Nu era în programul de guvernare“

VIDEO Crin Antonescu, la Constanţa: „Noi am blocat trecerea Portului Constanţa la administraţia Mazăre. Nu era în programul de guvernare“

Crin Antonescu şi conducerea PNL Constanţa FOTO Adrian Boioglu

Crin Antonescu se află vineri, 7 martie, la Constanţa, unde participă la Delegaţia Permanentă a filialei PNL conduse de deputatul Gheorghe Dragomir.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înaintea Delegaţiei Permanente, Crin Antonescu a susţinut o conferinţă de presă, care a început la ora 17. Alături de el au fost prezenţi deputatul Gheorghe Dragomir - liderul filialei şi senatorul Puiu Haşoti - lider al grupului parlamentar PNL. Conferinţa a avut loc la sediul PNL Constanţa.

„Am venit să discutăm chestiuni organizatorice, să reaşezăm tacticile şi strategiile pentru perioada următoare, în special pentru alegerile europarlamentare“, a declarat liderul liberal. 

Antonescu a precizat că ia parte la Delegaţia Permanentă a filialei Constanţa, aşa cum s-a întâmplat la Bacău şi la Prahova. „Săptămâna viitoare merg la Vâlcea“, a arătat preşedintele PNL.

El a menţionat că PNL nu are probleme speciale în a se adapta la situaţia actuală de partid de opoziţie. „Avem subiecte de amploare de pregătit şi mă refer din nou la alegerile europarlamentare“, a pus accent Antonescu.

„Situaţia e foarte complicată. este pentru prima oară în istoria mondială când avem de-a face cu o investitură pe datorie“, a declarat Crin Antonescu referindu-se la Guvernul Ponta III.

„Şi se mai întâmplă ceva: o dată cu Guvernul Ponta III, ca şi la Guvernul Boc nu ştiu cât, un grup de parlamentari determină majorităţi împotriva votului alegătorilor. Se deschide o cutie a Pandorei, în care grupuri de migratori schimbă majoritatea în Parlament“, a mai spus liderul PNL.

Senatorul Puiu Haşoti l-a completat: „Şi este pentru prima dată când dispare un grup parlamentar: PPDD“.

Antonescu a afirmat că PNL are uşile deschise în continuare pentru orice formaţiune de dreapta. „În România, de 20 ani există un singur partid nedezminţit de dreapta. Nu avem pretenţia monopolului. Dorim să ni se alăture orice partid de dreapta care are compatibilitate cu PNL. Problema noastră nu o reprezintă alianţele. Dreapta nu poate exista decât alături de PNL, şi datorită programului, şi datorită politicii, şi istoriei noastre. Totuşi avem nişte reguli, iar partidul nu este o sală de aşteptare“, a mai spus preşedintele liberal.

Haşoti a ţinut să precizeze, fără să dea nume de persoane sau partide, că PNL a fost în situaţia de a respinge unele intenţii de intrare în partid. „Este un proces selectiv şi nu dau nume, nu spun nici măcar partidul din care erau politicienii care au vrut să vină la PNL. Erau doi senatori care au dorit să vină“, a mărturisit senatorul liberal. 

Crin Antonescu a ţinut să spună că Portul Constanţa şi transferul de acţiuni către municipalitate reprezintă un proiect pe care PNL l-a blocat pentru că nu făcea parte din programul de guvernare. „Şi Roşia Montană, şi legea amnistiei, şi a graţierii, şi descentralizarea, şi Portul Constanţa, şi trecerea Poliţiei la administraţia locală... Am blocat foarte multe tentative. Nu vă ascund că domnul Mazăre s-ar putea să aibă dreptate, că acum le va fi mai uşor, dacă PNL a plecat de la guvernare“, a spus Antonescu. El a precizat că nu retractează „nicio literă“ din ce a convenit în cadrul alianţei USL, deşi aceasta nu mai există.

Puiu Haşoti a făcut o analogie cu transferul acţiunilor Portului Constanţa către municipalitate, arătând că acelaşi lucru l-ar putea pretinde oraşul Cernavodă cu Centrala Nuclear-Electrică sau municipiul Mangalia cu Şantierul Naval Daewoo. 

În finalul conferinţei de presă, Crin Antonescu a subliniat că susţinerea graţierii lui Gică Popescu a făcut-o în nume personal, nicidecum ca lider al PNL.

„Nu angajează în niciun fel partidul. Am făcut-o dacă vreţi, în calitate de fost ministru al Tineretului şi Sportului. Nu am spus că Gică Popescu este nevinovat, că este deasupra legii sau că trebuie absolviut de vină. În timpul procesului, de altfel, nu am declarat nimic legat de acest lucru. Spun doar ca dacă tot există posibilitatea graţierii, uite caz! Indiferent de rezultatul cererii de graţierii, care va fi dispus de Traian Băsescu, eu nu voi critica nimic“, a conchis Antonescu.

Liderul PNL se întoarce vineri seara la Bucureşti, după şedinţa Delegaţiei Permanente PNL Constanţa.

 

Vă mai recomandăm

De ce a demisionat Crin Antonescu din funcţia de preşedinte al Senatului: „Nu a fost din orgoliu, nici la nervi“

VIDEO Zgonea îi „dedică“ un clip lui Antonescu. Pocora (PNL): Am asistat la un „one man show“ penibil

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: