Incendiu în apropierea Mănăstirii din Costinești

Incendiu în apropierea Mănăstirii din Costinești

Arderea resturilor vegetale se pedepsește cu amendă

Pompierii militari au stins, în urmă cu două zile, șase incendii izbucnite în Constanța, Mangalia, Lumina, Costinești și Nuntași, comuna Istria. La Costinești, incendiul a fost aproape de a cuprinde mănăstirea din localitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Câteva mii de metri pătrați de vegetație uscată și de cultură au fost afectați de incendii, iar intervenția rapidă a echipajelor Staţiei de Pompieri Tuzla a împiedicat focul să ajungă la Mănăstirea Costineşti.

Pompierii au stabilit că o parte dintre incendii au fost provocate de folosirea unor surse de aprindere pentru a genera incendii, iar celelalte au fost pornite de resturi de ţigări.

Specialiștii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa recomandă fumătorilor să se asigure că sting țigara înainte de a o arunca. De asemenea, pentru arderea miriștilor și a resturilor menajere e recomandat să fie luate măsuri de siguranță împotriva incendiilor, pentru a împiedica propagarea focului.

Arderea resturilor vegetale, a deșeurilor și a altor materiale combustibile fără permis de lucru cu foc (eliberat de Primărie) se pedepsește cu amendă de la 1000 la 2500 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările