Gardianul de la Poarta Albă care a înjunghiat un deţinut, arestat pentru 29 zile

Gardianul de la Poarta Albă care a înjunghiat un deţinut, arestat pentru 29 zile

Cătuşe pentru gardian, nu doar pentru deţinut FOTO Arhivă Adevărul

Agentul de penitenciare a avut o altercaţie cu un deţinut deosebit de violent, care l-a atacat cu pietre. Gardianul a scos un briceag şi l-a înjunghiat în torace. Rana a fost superficială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul s-a produs vineri, 12 aprilie, în jurul orei 16, în curtea interioară a Penitenciarului Poarta Albă.

Deţinutul a început să arunce cu pietre în gardian, acesta a încercat să-l imobilizeze, dar nu a reuşit şi a scos un briceag pe care îl avea la el înţepându-l în torace.

Rănitul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Medicii au stabilit că viaţa sa nu este în pericol. În prezent starea de sănătate a deţinutului este stabilă, el fiind internat în spitalul-penitenciar.

A fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, care a decis reţinerea pentru 24 ore.

Gardianul a fost dus la Tribunalul Constanţa cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 zile. El este acuzat de tentativă de omor şi rele tratamente aplicate deţinutului. Magistraţii au decis arestarea lui pentru 29 zile.

Deţinutul A.D. execută o pedeapsă de 7 ani, în regim de maximă siguranţă, pentru tentativă de omor. Gardianul lucrează de 16 ani la Poarta Albă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: