Garda de Mediu Constanţa: Fermierii care fertilizează cu gunoi de grajd riscă amenzi de până la 100.000 de lei din cauza mirosului

Garda de Mediu Constanţa: Fermierii care fertilizează cu gunoi de grajd riscă amenzi de până la 100.000 de lei din cauza mirosului

Foto: Arhivă Adevărul

Garda de Mediu Constanţa a transmis, marţi, că mirosul degajat de la împrăştierea gunoiului de grajd, pe terenurile agricole, de către fermieri, le poate aduce acestora amenzi cuprinse între 7.500-15.000 lei pentru persoanele fizice sau între 50.000-100.000 lei pentru persoanele juridice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, începând din data de 18 septembrie, a fost sesizat un miros neplacut în doua zone din Constanţa şi pe bulevardul I. C. Bratianu înspre localitatea Valu lui Traian. 
 
„Imediat s-a deplasat echipa de permanenţă. Echipa de control a sesizat în zona de la intrare în oraş dinspre Valu lui Traian miros de gunoi de grajd. Sursa posibila a mirosurilor ar putea fi împrăştierea gunoiului de grajd pe solele agricole.”, transmite sursa citată pe Facebook.
 
La verificarile în teren au participat şi reprezentanţii Politiei Locale Constanţa şi Valu lui Traian pentru identificarea sursei generatoare de disconfort olfactiv.
 
„Până la stabilirea exactă a sursei mirosului, atragem atenţia persoanelor fizice sau juridice care nu iau măsuri de diminuare sau de stopare a surselor generatoare de disconfort olfactiv, că pot fi sancţionate contravenţional cu amendă cuprinsă între 7.500-15.000 lei pentru persoanele fizice sau între 50.000-100.000 lei pentru persoanele juridice”, avertizează Garda de Mediu Constanţa. 
 
Legea care prevede astfel de amenzi este cea  pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului şi a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 613 din 13 iulie 2020, cunoscută ca Legea mirosurilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările