Elevii constănțeni au ratat finala Concursului NASA

Grupul de 15 liceeni din Constanța, admişi la competiţia internaţională de design a staţiilor orbitale din Houston, nu vor ajunge la concurs deoarece nu au reușit să strângă banii necesari deplasării.

Ştiri pe aceeaşi temă


Elevii ar trebui să fie prezenţi mâine la finala ce are loc  la Centrul Spaţial de la Houston în Statele Unite ale Americii, deoarece proiectul lor s-a calificat cu succes la ultima etapă a competiției. „Nu am reușit să strângem banii necesari. În urmă cu o săptămână câțiva elevi reușiseră să adune fondurile, însă costurile mari au determinat părinții să renunțe“, spune resemnat profesorul coordonator al echipei, Ion Băraru, de la Colegiul Mircea cel Bătrân Constanța. 

Proiectul constănţenilor s-a calificat în finală, iar ultima etapă a competiţiei constă în crearea de echipe mixte cu elevi din mai multe state ale lumii, care să treacă de o serie de teste ştiinţifice la prima vedere, concepute de cercetători americani. „Se dezechilibrează echipele. România nu va fi prezentă“, spune profesorul care a adăugat că pentru această deplasare ar fi fost nevoie de 65.000 de lei.

Din echipă fac parte și absolvenți ai liceului care, de curând, au fost admiși la univeristăți celebre din străinătate. Din lipsa unor sponsorizări, aceștia preferă să își păstreze economiile pentru plecarea la facultate.

Este al optulea an în care liceenii din Constanţa câștigă premii importante la concursurile organizate de NASA.

Constanţa: Elevii premiaţi de NASA pleacă la Chicago pe banii părinţilor

Admişi la Princeton, dar fără bani de NASA

Elevii constănțeni au lansat noua generație de navete spațiale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările