Cum l-au „executat“ belgienii pe un român care a furat într-o singură noapte poşete Louis Vuitton de 140.000 de euro

Cum l-au „executat“ belgienii pe un român care a furat într-o singură noapte poşete Louis Vuitton de 140.000 de euro

Hoţul român era specializat în spargerea unor magazine de haine, parfurmuri şi telefoane

Un recidivist din Constanţa, de 25 de ani, recidivist, a fost condamnat în Belgia pentru două furturi şi trei tentative de furt la cinci ani de închisoare. Autorităţile belgiene au cerut ca tânărul să fie trimis în România pentru executarea pedepsei.

Cinci ani de închisoare. Aceasta este pedeapsa primită de un tânăr de 25 de ani judecat în Belgia pentru două infracţiuni de furt şi trei fapte de tentativă de furt. Potrivit sentinţei de condamnare a românului, faptele au fost comise în vara anului 2016. Împreună cu o trupă de spărgători, românul a încercat să comită mai multe furturi prin efracţie, escaladare sau cu folosirea unor chei false.

Din cele cinci tentative de furt, una a reuşit. Mai întâi, gaşca de hoţi din care făcea parte şi românul a spart un magazin de telefoane de electronice, de unde au fost furate mai multe Iphone-uri, Ipad-uri şi laptopuri , cauzând un prejudiciu ce nu a putut fi încă stabilit.

Hoţii au dat, însă, lovitura în noaptea de 9 spre 10 august 2016. În timp ce se aflau în localitatea Knokke-Heist, românul şi trupa sa de spărgători au furat, dintr-un magazin, poşete Louis Vuitton, în valoare de aproape 140.000 de euro. Alte trei trei furturi, de la magazinele Philipp Plein, Channel şi Planet Parfum, au rămas doar în faza de tentativă, jafurile eşuând.

În urma procesului, judecătorii belgieni l-au condamnat pe românul de 25 de ani la cinci ani de închisoare. Autorităţile belgiene au solicitat transferarea tânărului pentru executarea pedepsei în România, Curtea de Apel Constanţa admiţând în 14 iulie „repatrierea” infractorului român.

Citeşte şi:

VIDEO Tupeu fără margini. Tânăr filmat cum încearcă să fure o trotinetă electrică pe care o putea folosi gratuit

Scule de 20.000 de euro, furate într-o singură noapte. Cum a reuşit Poliţia să-i prindă pe hoţi în două zile de la jaf

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările