Scule de 20.000 de euro, furate într-o singură noapte. Cum a reuşit Poliţia să-i prindă pe hoţi în două zile de la jaf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei bărbaţi acuzaţi că au furat de la o firmă de construcţii scule şi echipamente în valoare de 20.000 de euro au fost arestaţi preventiv. Un al patrulea bărbat, acuzat de tăinuire după ce a preluat „marfa” pentru a o vinde a fost plasat în arest la domiciliu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au obţinut arestarea preventivă a trei hoţi acuzaţi că în noaptea de 10 spre 11 aprilie au spart sediul unei firme de construcţii de unde au furat scule în valoare de 20.000 de euro. Potrivit procurorilor, hoţii au dat spargerea în două etape. „În data de 10.04.2020, în jurul orei 22:00, cei trei inculpaţi s-au deplasat pe str. Venus din mun. Timişoara cu o autoutilitară de culoare albă, iar după ce s-au asigurat că în zonă nu există alte persoane care să-i poată observa, au scos din funcţiune sistemul de alimentare cu energie electrică al clădirii în care îşi are sediul o societate, după care au părăsit zona, deoarece scoaterea din funcţiune a sistemului de alimentare cu energie electrică declanşa alarma societăţii comerciale”, arată procurorii.

După patru ore, hoţii s-au întors la sediul firmei de construcţii şi „s-au asigurat că în zonă nu sunt prezenţi reprezentanţi ai societăţii sau ai firmei de pază, după care au pătruns prin efracţie în curtea interioară, au forţat sistemul de închidere de la uşa de acces în clădire, au distrus camerele de supraveghere video a imobilului şi, din interiorul clădirii, au sustras mai multe scule, unelte şi dispozitive de diferite mărci, folosite în domeniul construcţiilor, producând persoanei vătămate un prejudiciu estimat în valoare de 97.000 lei”.

A doua zi, în jurul prânzului, cei trei hoţi au predat bunurile furate complicelui lor, a cărui misiune era vânzarea echipamentelor. În doar două zile, complicele a vândut la un preţ mult sub preţul pieţei scule de 10.000 de euro. Poliţiştii au dat, însă, de urma hoţilor după ce au pus sub ascultare telefonul complicelui despre care aveau informaţii că vinde scule furate. Interceptările au scos la iveală că suspiciunile se confirmă, iar în 14 aprilie Poliţia a descins la tăinuitor, unde a descoperit o parte din bunurile furate de la firma de construcţii.

Pentru cei trei hoţi, judecătorii au dispus arestarea preventivă, iar pentru tăinuitor, care a mai fost condamnat pentru furturi în afara ţării, s-a dispus doar măsura arestului la domiciliu, judecătorii considerând că măsura arestului preventiv este prea dură raportat la faptele pentru care bărbatul este acuzat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite