Constanţa: Sărbători agitate la Urgenţa din Tulcea

Constanţa: Sărbători agitate la Urgenţa din Tulcea

Sute de solicitări venite din partea tulcenilor

Serviciul de Ambulanţă Tulcea a intervenit de vineri seara şi până luni dimineaţă în nu mai puţin de 425 de cazuri, cele mai multe intervenţii fiind pentru probleme digestive, dar şi din cauza consumului excesiv de alcool.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În ceea ce priveşte numărul intervenţiilor pot să vă spun că au fost cu 150 mai multe ca în perioada similară a anului trecut“, a declarat şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea dr. Dumitru Vâlcu.

Majoritatea cazurilor care au avut nevoie de intervenţia echipajelor de la Salvare au fost cauzate de abuzul de alimente şi alcool.

Record negru

Din nefericire, Sărbătorile Pascale au fost fatale suferinzilor de boli cardiace cronice din Tulcea. Potrivit afirmaţiilor şefului SJA, medicii au întocmit nu mai puţin de 12 certificate de deces în week-endul Paştelui: „Din păcate am înregistrat 12 decese. În toate cazurile a fost vorba de stopuri cardiace. Cred că avem un record. Oamenii nu au mai ţinut regim, mulţi nu şi-au mai luat medicamentele şi au abuzat de alimente, ceea ce le-a fost fatal“, a mai spus Vâlcu.

Medicii spun că blocajul din sistemul de sănătate şi, cu precădere, faptul că medicii de familie nu mai eliberează reţete compensate şi gratuite constituie un risc serios pentru sănătatea bolnavilor cronici.

Cinci tentative de suicid

Tot în perioada Sărbătorilor Pascale a fost solicitată intervenţia ambulanţierilor în patru cazuri de tentativă de suicid. „Am avut patru intervenţii pentru tentative de suicid. În trei situaţii oamenii au încercat să-şi pună capăt zilelor prin consum de substanţe necunoscute. Am avut şi o situaţie în care o persoană a încercat să-şi încheie socotelile cu viaţa prin spânzurare“, a declarat dr. Vâlcu.

Elena Mugea, asistent şef la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, a declarat că a mai fost înregistrat un caz în care un tulcean a vrut să scape de viaţă prin autoînjunghiere. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: