Constanţa: Încă o zi cu avertizare de cod roşu pentru radiaţii

Meteorologii avertizează că şi astăzi, pe litoralul românesc, indicele radiaţiei ultraviolete în condiţii de cer senin la amiază ajunge şi până la 8.3 la Mangalia. Din fericire, indicele de confort termic nu va depăşi 73 de unităţi la Constanţa şi Mangalia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Indicele UV indica relativ gradul de risc prin expunerea la radiatia ultravioleta (UV). Scara indicelui este de la 0 la 11. Cu cât este mai mare valoarea indicelui, cu atât este mai puternic potenţialul pentru deteriorarea pielii şi a ochilor.

Dobrogea, sub avertizare de cod galben pentru caniculă

Valoarea indicelui UV în conditii de cer senin este estimată în funcţie de concentraţia stratului de ozon, localizarea geografică, pozitia Soarelui, albedoul suprafeţei terestre şi aerosoli. Din acest motiv, indicele UV poate avea valori diferite în zile diferite în aceeaşi localitate, sau în aceeaşi zi în localităţi diferite. Astăzi, la amiază, indicele UV va fi la Constanţa de 8.2, iar la Mangalia de 8.3.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările