O comună din Constanţa îşi va mări teritoriul cu 48 de hectare. „De 13 ani ne luptăm pentru acest lucru”

O comună din Constanţa îşi va mări teritoriul cu 48 de hectare. „De 13 ani ne luptăm pentru acest lucru”

Comuna Cumpăna, jud. Constanţa foto: Primăria Cumpăna

Comuna Cumpăna, judeţul Constanţa, îşi va mări teritorilul cu aproximativ 48 de hectare. Este doar o parte din ceea ce administraţia locală solicită de mulţi ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul României a emis în data de 5 mai o Hotărâre prin care i se restituie comunei Cumpăna anumite suprafeţe de pământ situate pe marginea Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Hotărârea 20 (din 5 mai 2021) prevede „transmiterea unei părţi din imobilul Terenuri aferente canalului Dunăre-Marea Neagră, inclusive zonele de siguranţă aflat în domeniul public al statului, administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi concesiunea Companiei Naţionale "Administraţia Canalelor Navigabile" S.A. Constanţa în domeniul public al comunei Cumpăna, jud. Constanţa precum şi modificarea anexei nr. 16 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.”

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a declarat că administraţia locală a încercat de multă vreme să recapete aceste terenuri preluate de stat încă din perioada construcţiei canalului.

„De 13 ani ne luptăm pentru acest lucru. Am primit ce este al nostru”, spune primarul.

De asemenea, Mariana Gâju explică faptul că pe aceste terenuri se vor realiza cu fonduri europene lucrări de amenajare deoarece ele sunt pline de movile de pământ excavat de la construirea canalului şi malurilor. După ce terenul va fi amenajat, primăria intenţionează să realizeze aici un parc industrial, o zonă de prestări servicii, fabrici, producţie care să aducă plus valoarea comunei.

Conform administraţiei locale, Cumpăna ar mai avea de primit înapoi aproximativ 187 de hectare de teren care se află acum la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile - Ministerul Transporturilor. Este vorba tot de terenuri situate în apropierea Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Citeşte şi:

Incendiu la un apartament din Constanţa: au fost evacuate 15 persoane

Tragedie în gara Saligny: un tânăr s-a aruncat în faţa trenului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările