Cel mai preţios cadou pe care l-a primit Radu Mazăre de ziua lui: libertatea. Mărirea şi decăderea unui primar

Cel mai preţios cadou pe care l-a primit Radu Mazăre de ziua lui: libertatea. Mărirea şi decăderea unui primar

Câteva personaje interpretate de Radu Mazăre DESEN Vali Ivan

Pentru prima dată, după 15 ani, Radu Mazăre, omul care a schimbat conceptul de primar, îşi petrece ziua de naştere ca simplu constănţean.

Astăzi, fostul primar al Constanţei împlineşte 47 de ani. Dacă anii trecuţi, de ziua lui, Mazăre defila prin Mamaia alături de fete superbe, astăzi va fi înconjurat doar de familie.

Mărirea şi decăderea

Radu Mazăre s-a născut la Bucureşti, la 5 iulie 1968. A ajuns la Constanţa o dată cu admiterea la Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân“, care era instituţie de învăţământ superior militarizată, cu secţie militară şi civilă.

A fost unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai desprinderii secţiei Civile din Institutul de Marină şi a înfiinţării Institutului de Marină Civilă, devenit Universitatea Maritimă Constanţa.

În 1990, s-a apucat de ziaristică. Împreună cu colegii săi de institut Nicuşor Constantinescu şi Sorin Strutinsky a înfiinţat săptămânalul Contrast.

Mazăre a devenit deputat în noiembrie 1996, iar un an mai târziu a demisionat din partid. În 2000 a fost ales primarul Constanţei.

În luna mai şi-a dat demisia de la conducerea Primăriei Constanţa în timp ce se afla în arest în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii.

Vă mai recomandăm

EXCLUSIV FOTO Hedda, mătuşa lui Radu Mazăre: „O să-l cert pe nepotul meu că a dezvăluit că sunt de etnie germană“

Poveşti cu Radu Mazăre din Beciul Domnesc: „Te ia din pat şi urlă ca în cinci minute să fii gata să mergi la DNA“

Radu Mazăre, în presa străină. Daily Mail: „Flamboiantul primar român este primul bărbat care a pozat în Playboy“

VIDEO Radu Mazăre renunţă la primărie, partid şi carnavalul de la Mamaia: „Vreau să-mi dau demisia. E o chestiune de săptămâni, de luni“

Radu Mazăre: „Îmi dau demisia când vreau eu, e decizia mea personală. Acum sunt mâhnit, încerc să-mi dau seama ce s-a întâmplat la alegeri“
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările