Arhiepiscopia Tomisului afirmă că ÎPS Teodosie nu este antivaccinist, dar este împotriva obligativităţii vaccinării sau constrângerii spre vaccinare prin măsuri restrictive

Arhiepiscopia Tomisului afirmă că ÎPS Teodosie nu este antivaccinist, dar este împotriva obligativităţii vaccinării sau constrângerii spre vaccinare prin măsuri restrictive

IPS Teodosie

Arhiepiscopia Tomisului a precizat că IPS Teodosie nu este antivaccinist şi declaraţiile sale „nu trebuie scoase din context”, după ce acesta îndemnat credincioşii să nu se vaccineze, la emisiunea „Dialog duhovnicesc!” de la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Răspunsul IPS Teodosie se referea la presupusele restricţii pe care autorităţile le-au anunţat, fie în România, fie în alte state, şi care au îngrijorat pe unii ascultători. Afirmaţiile Arhiepiscopului Tomisului nu trebuie scoase din context, ci înţelese în sensul în care ierarhul s-a pronunţat împotriva obligativităţii vaccinării sau constrângerii spre vaccinare a cetăţenilor, prin diverse măsuri restrictive.”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului  într-un comunicat de presă.
 
Întrebat de realizatorul emisiunii cum să reacţioneze credincioşii dacă va fi obligatoriu Certificatul verde, Teodosie a transmis credincioşilor să se adreseze în masă Justiţiei. „Este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul, mai ales că nu-i asumat de nimeni şi are urmări negative. Nu vă speriaţi. Sunt foarte mulţi avocaţi care vor să vă apere. Aveţi tot dreptul de a alege“, a spus ierarhul Tomisului.
 
Cu toate acestea, Arhiepiscopia Tomisului asigură că „IPS Teodosie nu este un antivaccinist.”, el vaccinându-se de-a lungul timpul cu diverse tipuri de vaccin.
 
"ÎPS Teodosie nu este un antivaccinist. Declaraţiile anterioare o demonstrează. Ierarhul a afirmat deseori că el însuşi s-a vaccinat cu diverse tipuri de vaccin, iar despre vaccinarea anti-COVID nici nu îndeamnă la vaccinare, nici nu poate opri pe cineva să se vaccineze, aceasta fiind o chestiune de specialitate medicală, asupra căreia Biserica nu are competenţa de a se pronunţa. Îndemnul din emisiune de a nu se vaccina este exprimat în sensul de a nu se vaccina nimeni de frică (a şi spus-o ierarhul), pentru că frica, teama, ameninţarea cu iminenţa infectării, din păcate, au ajuns să facă parte din politicile de comunicare publică, generatoare de psihoze şi isterii de masă. Trunchierea unui mesaj afectează înţelegerea lui deplină”, explică Arhiepiscopia Tomisului.
 
Sursa citată precizează că Arhiepiscopul Tomisului nu este în contradicţie cu mesajul transmis de Patriarhie. 
 
"Arhiepiscopul Tomisului nu este în contradicţie cu Patriarhia Română. Recentul mesaj al PF Părinte Patriarh Daniel, în care îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecţie recomandate de autorităţile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor, este un mesaj cu care rezonează şi IPS Teodosie şi toată Arhiepiscopia Tomisului. Singura observaţie suplimentară şi realistă pe care IPS Teodosie a făcut-o, în trecut şi în emisiunea respectivă, a fost că, alături de autorităţi, nici lumea medicală nu are un mesaj unitar, unii medici fiind pro, alţi contra vaccinării”, precizează comunicatul. 
 
Arhiepiscopia adaugă că ÎPS Teodosie s-a bazat pe informaţiile apărute în presă atunci când s-a referit la efectele negative ale vaccinului.
 
"Referitor la efectele negative ale vaccinării, afirmaţiile IPS Teodosie s-au bazat atât pe informaţiile apărute prin presă (reacţii adverse şi chiar decese, în urma vaccinării), cât şi pe prospectele vaccinurilor, în care sunt prezentate unele date incomplete ale studiilor, efectele adverse precum şi recomandările şi interdicţiile de administrare a vaccinului”, se arată în comunicat.
 
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a afirmat că “este o frământare” a oamenilor care nu acceptă vaccinul anti-COVID, considerând că este dreptul acestora de a nu îl accepta. El a precizat că acest vaccin nu trebuie să fie obligatoriu, “mai ales că nu este asumat de nimeni” şi ar avea urmări negative. ÎPS Teodosie a mai declarat că nu este de acord cu restricţiile pentru persoanele nevaccinate.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările