Apărătorii maidanezilor se grupează. Primul miting autorizat are loc marţi

Apărătorii maidanezilor se grupează. Primul miting autorizat are loc marţi

Miting împotriva eutanasierii maidanezilor, la Constanţa FOTO Codruţ Burdujan

Iubitorii animalelor, care protestează la adresa eutanasierii maidanezilor, s-au adunat duminică, la Harta arheologică din parcul de pe Bulevardul Ferdinand.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apelul la mobilizare a fost făcut de un jurnalist constănţean, Codruţ Burdujan.

„Dorim închegarea unei comunităţi a iubitorilor de animale care să fie activă prin mitinguri, procese şi activităţi de salvare a necuvântătoarelor, în contextul în care poliţia animalelor nu există, iar cei ce au folosit această sintagmă în judeţ sunt doar nişte escroci care s-au rezumat la declaraţii de presă şi încasări de taxe ori donaţii.

Protestele se vor înmulţi şi se vor organiza în această perioadă până când sângele acestor fiinţe nevinovate nu va mai curge prin oraşe. Avertizăm clasa politică asupra faptului că aruncă milioane de români în pragul nesupunerii civile atunci când legiferează cruzimea şi folosesc instituţiile statului în mod abuziv şi violent. Nu vom accepta cu mâinile la spate ca autorităţile să ucidă în numele şi pe banii noştri“, a declarat Burdujan.

Militanţii au şi soluţii la problema câinilor fără stăpân, care împânzesc localităţile. „Impotenţa autorităţilor acuză lipsa de fonduri. Este o ipocrizie. Sute de milioane de euro s-au scurs pe măsuri ineficiente sau inexistente. Românie este în topul ţărilor europene care risipesc hrana. Sute de tone de alimente se duc zilnic la incinerare de la mall-uri şi hipermarketuri. Cine caută mijloace la va găsi.

Sterilizarea animalelor poate fi asigurată de către ONG-uri sau externalizată prin licitaţii corecte. O altă aberaţie este taxarea celor ce adoptă animale. Statul trebuie să încurajeze adopţiile dar să sancţioneze abandonul animalelor. Nimeni nu a apelat la experienţa ţărilor în care protejarea animalelor s-a bucurat de rezultate fericite întrucât, în România, orice activitate publică urmăreşte satisfacerea unor interese financiare ale mafiei politice“, mai spune organizatorul.

Următorul miting, autorizat de această dată, va avea loc marţi, 17 septembrie, la ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Vă mai recomandăm

Brigitte Bardot şi Pamela Anderson cer preşedintelui Consiliului European să intervină în România pe tema câinilor

Legea privind câinii fără stăpân, contestată la CCR de 30 de parlamentari

Proteste paralele la Universitate, faţă de proiectul Roşia Montană şi eutanasierea câinilor

Mesajul sfâşietor al mamei lui Ionuţ, copilul mâncat de câini: ”Cum garantează Constituţia dreptul la viaţă, când haitele de bestii ucid fiinţe lipsite de apărare!?”

Pancarte antimaidanezi la înmormântarea lui Ionuţ: „Nu vrem să fim mâncaţi de câini”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările