Învaţă să salvezi o viaţă. Peste 50 de medici, paramedici şi voluntari vor explica la Constanţa manevrele de resuscitare

Învaţă să salvezi o viaţă. Peste 50 de medici, paramedici şi voluntari vor explica la Constanţa manevrele de resuscitare

Training pentru resuscitare FOTO SMURD

Peste 50 de medici, paramedici, instructori formatori şi voluntari, cu peste 30 de manechine de resuscitare, vor prezenta manevrele de resuscitare într-un maraton de nouă ore fără întrerupere, exerciţiu de instruire care urmăreşte să aibă o amploare fără precedent în regiune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima ediţie a Maratonului Resuscitării din Constanţa va avea loc sâmbătă, 14 septembrie, în centrul comercial VIVO! Constanţa şi va fi organizată de Fundaţia pentru SMURD în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogeaˮ (ISU) al judeţului Constanţa.
 
Cursurile vor fi susţinute gratuit atât în limba română, cât şi în engleză pentru publicul străin care doreşte să înveţe cum poate salva o viaţă. Anual, în Europa, mor, în medie, peste 350.000 de oameni în urma unui stop cardio-respirator, 80% dintre cazuri se întâmplă la domiciliu.
 
Startul Primei ediţii a Maratonului Resuscitării din Constanţa va fi dat la ora 12.00, în zona 4 a centrului comercial VIVO! Constanţa. Modulul de instruire durează 30 de minute şi cuprinde manevrele de resuscitare pentru cele trei categorii principale de victime, adult, copil şi sugar, accentul fiind pus pe exersarea acestor manevre de către publicul participant, fiecare punct de instruire fiind dotat cu manechine profesioniste de resuscitare. 
 
Cursurile se adresează persoanelor de orice vârstă, inclusiv copiilor. Modulele de instruire se vor succeda fără încetare între orele 12.00 şi 21.00. În cadrul evenimentului vor fi expuse mai multe autospeciale de intervenţie şi echipamente ale ISU Constanţa.
 
„Participând la Maratonul Resuscitării veţi avea ocazia să învăţaţi despre importanţa vitală a acţiunilor dumneavoastră în minutele scurse de la instalarea stopului cardiorespirator şi până la sosirea echipajelor de urgenţă. Prin învăţarea manevrelor de resuscitare veţi putea reuşi, ca în situaţia nefericită în care vă veţi confrunta cu o persoană dragă intrată în stop cardiorespirator, să deveniţi din spectatori, salvatori. Vă aşteptăm pe 14 septembrie, în centrul comercial VIVO! Constanţa, să învăţaţi cum puteţi salva o viaţă!”, declară dr Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi Preşedinte al Fundaţiei pentru SMURD.
 
Maratonul Resuscitării a fost lansat în anul 2015 şi a pornit ca o iniţiativă a studenţilor medicinişti voluntari SMURD din Cluj-Napoca. Până în prezent, în cadrul ediţiilor organizate în Cluj-Napoca, au fost instruite, în total, aproximativ 5.000 de persoane. În mai anul acesta , Fundaţia pentru SMURD a organizat prima ediţie în Bucureşti, reuşind instruirea a peste 1200 de oameni. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: