VIDEO Un român din Germania a lansat un partid politic pentru diaspora: „Comunitatea decide ce se face şi ce nu“

VIDEO Un român din Germania a lansat un partid politic pentru diaspora: „Comunitatea decide ce se face şi ce nu“

Erich Mocanu este fondatorul partidului românilor din Germania

Formaţiunea politică înfiinţată de Erich Mocanu se numeşte Liga Plus, iar fondatorul său spune că principalul scop al partidului va fi apărarea drepturilor românilor care trăiesc în Germania.

Anunţul privind înfiinţarea partidului a fost făcut pe 9 decembrie, iar Erich Mocanu a postat un videoclip pe Facebook în care apare singur într-o cameră, în faţa unui steag tricolor având vechea stemă. Românul, care trăieşte de mai mulţi ani în Germania, spune că partidul său va candida în această ţară la europarlamentarele din 2019.

„Avem semnăturile, avem statutul, platforma va fi tradusă şi în limba română şi vom face şi un site”, a anunţat Mocanu, care nu a ezitat să-i critice, în direct, pe cei care şi-au exprimat îndoielile în privinţa proiectului său.
 
 
 
Acesta mai spune că partidul său este deschis tuturor celor care au proiecte pentru comunitatea română din Germania şi îi cheamă pe cei interesaţi să se înscrie în formaţiunea sa politică. Fără să ofere prea multe detalii, Erich Mocanu a precizat doar că partidul se vrea a fi unul al Diasporei din Germania, fără a avea o doctrină de stânga, centru sau de dreapta. El a mai anunţat că în următoarea perioadă va încerca să ajungă în toate oraşele importante în care se află comunităţi importante de români pentru a se întâlni cu cât mai mulţi oameni. „Liga plus e un partid ce aparţine comunităţii. Asta înseamnă că această comunitate hotărăşte ce se face şi ce nu. Comunitatea hotărăşte şi ce se votează şi ce nu. Asta înseamna Democraţie”, a punctat Mocanu.
 
Reacţiile nu au întârziat să apară pe pagina sa de Facebook, iar cei mai mulţi dintre cei care au postat comentarii s-au arătat încântaţi de ideile şi de promisiunile fondatorului Liga Plus, iar unii dintre ei şi-au exprimat intenţia de a i se alătura.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările