VIDEO Aşa arată infernul: Grecia, lovită de un uragan rar. Sute de turişti români au trăit spaima vieţii: „Am crezut că vine sfârşitul lumii”

VIDEO Aşa arată infernul: Grecia, lovită de un uragan rar. Sute de turişti români au trăit spaima vieţii: „Am crezut că vine sfârşitul lumii”

Furtuna a scufundat mai multe uahturi la Agia Efimia. FOTO: Facebook /  Silviu Syl

Grecia a fost lovită în urmă cu câteva ore de o puternică furtună, care a lăsat în urma sa dezastru, în unele zone. Numeroşi turişti, inclusiv români, au decis să renunţe la zilele de vacanţă rămase şi să se întoarcă acasă, de teamă că un nou uragan ar putea lovi coastele elene.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Totul a început cu un vânt puternic, iar în scurt timp cerul s-a făcut negru ca smoala. Apoi, vântul a scăpat de sub control şi a început să răstoarne totul aici. O ploaie puternică, deasă, însoţită de mugetul terifiant al urganului... Copiii ţipau speriaţi, lumea era îngrozită. Am crezut că vine sfârşitul lumii şi că nu mai scăpăm”, povesteşte Andrei, un tânăr din Cluj-Napoca aflat cu prietena sa în vacanţă la Zakynthos.

De altfel, cele mai afectate au fost insulele Ionice ale Greciei, unde rafalale de vânt au făcut ravagii.

Pe grupul de Facebook „Vacanţe în Grecia”, Silviu Syl a postat o fotografie apocaliptică, cu vase scufundate sau plutind în derivă, după ce au fost lovite de valurile imense. „O parte din urmările furtunii in Agia Efimia. Iahturi scufundate ..”, este mesajul său.

O altă turistă, Any Olaru, a postat un videoclip preluat de pe pagina de Facebook Forecast Weather Greece.

Din cauza furtunilor, mai mulţi turişti din zonele cele mai afectate, inclusiv români, au preferat să renunţe la zilele rămase de concediu şi să se întoarcă acasă, de teama unui nou uragan mediteraneean. Potrivit Forecast Weather Greece, o furtună poate şi mai puternică va lovi în această seară în special Attica, Anne, Peloponez, Evia şi Viotia.

Vă mai recomandăm şi

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările