Unde se ţin cursuri normale şi unde vor fi doar online, în judeţul Cluj. Copiii din două localităţi vor începe şcoala online

Unde se ţin cursuri normale şi unde vor fi doar online, în judeţul Cluj. Copiii din două localităţi vor începe şcoala online

Copiii sut aşteptaţi la şcoală de pe 14 septembrie. FOTO EPA-EFE / Andrzej Grygiel

Cu doar câteva zile înainte de începerea şcolii, Direcţiile de Sănătate Publică din toată ţara au calculat incidenţa cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori, pe fiecare localitate în parte. În cele mai multe cazuri, incidenţa este suficient de mică atât cât cursurile să poată începe normal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit un comunicat al Ministerului Sănătăţii , analiza situaţiei epidemiologice cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6  septembrie 2020) realizată la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică.
 
În scenariul 1, sau scenariul verde, toţi elevii merg la şcoală (începând cu data de 14 septembrie), cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
 
Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, pe de o parte, şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
 
În scenariul 3, sau scenariul roşu, toţi elevii vor face cursuri online.
 

Situaţia din judeţul Cluj

 
Situaţia din judeţul Cluj se prezintă destul de bine în acest moment, Cele mai multe dintre localităţile clujene, incluzând aici şi municipiul Cluj-Napoc, sunt pe scenariul verde, în sensul că se pot începe cursurile în format fizic.
 
Există însă şi excepţii. Cea mai grea situaţie pare să fie lîn comuna Aghireşu şi la Corneşti, unde rata de incidenţă la 1.000 de locuitori este de 4,4, respectiv 3,05. Aceste localităţi sunt trecute la scenariul roşu, ceea ce înseamnă că aici se va face - într-o primă fază, cel puţin, doar şcoală online. La senariul galben apr în schimb localităţi precum Borşa, Feleacu şi Sic.
 
„Fiecare unitate şcolară va decide şi îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susţinem necesitatea începerii activităţii în unităţile de învăţământ şi, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi direcţiile de sănătate publică şi INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an şcolar în condiţii de siguranţă epidemiologică”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.
 
Vă mai recomandăm şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările