Cum arată adeverinţele de vaccinare anti-COVID-19. Primii vaccinaţi la Cluj, medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase FOTO

Cum arată adeverinţele de vaccinare anti-COVID-19. Primii vaccinaţi la Cluj, medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase FOTO

Primii vaccinaţi la Cluj sunt medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. FOTO Instituţia Prefectului Cluj

Campania de vaccinare a debutat duminică, 27 decembrie, la Cluj. Aproape 100 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ar urma să fie imunizate în următoarele zile, din primul lot de 375 de doze anti-Covid-19 sosit Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zi istorică, duminică, 27 decembrie, la Cluj şi în întreaga ţară. Campania naţională de vaccinare anti-COVID-19 a început oficial în România, la Bucureşti, iar asistenta medicală Mihaela Anghel a primit prima doză de vaccin.

Puţin mai târziu, în jurul orei 9.30, a început şi campania de vaccinare la Cluj. Iniţial, pe lista primelor cinci persoane care urmau să fie vaccinate figurau dr. Violeta Briciu, director medical; dr. Vasile Morar, medic şef radiologie; dr. Mirela Flonta, medic şef Laborator analize medicale; dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie; Ioan Mureşan, managerul spitalului. În ultimul moment, sâmbătă seara, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunţat că managerul Mureşan a fost înlocuit cu Diana Miclăuş, medic specialist TI.

Primii clujeni vaccinaţi au fost doctorii Violeta Briciu, Vasile Morar, Mirela Flonta, Iulia Trifu şi Diana Miclăuş, toţi de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj. Printre cei care au luat parte la eveniment s-a numărat prefectul Mircea Abrudean, subprefectul Irina Munteanu, precum şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mihai Moisescu.
 
„În prima fază vor putea fi vaccinate în judeţul Cluj peste 12.000 de persoane, iar în cea de-a doua, peste 100.000 de oameni, iar programarea se va putea face prin prin medicul de familie, pe internet sau telefonic la o linie specială”, a declarat Abrudean.
 
Adeverinţa de vaccinare primită de Violeta Briciu, director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj
 
„Vaccinarea este voluntară, gratuită şi necondiţionată. Vor fi vaccinate în cele 30 de centre din judeţul Cluj: 13 în Cluj-Napoca, 3 în Turda, 2 în Dej, unul în Câmpia Turzii, Gherla şi Huedin şi câte unul în câteva comune. 
În faza doi de vaccinare vor intra şi persoanele din centrele rezidenţiale, adică 2.500 de persoane, care vor fi vaccinate dacă doresc”, a anunţat prefectul.

Vă mai recomandăm şi:

Cinci reprezentanţi ai conducerii Spitalului de Boli Infecţioase, primii vaccinaţi anti-COVID-19 din Cluj

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările