Român asasinat cu 29 de lovituri de cuţit într-o închisoare din Spania. „Era un violator de copii, nu vă faceţi griji“

Român asasinat cu 29 de lovituri de cuţit într-o închisoare din Spania. „Era un violator de copii, nu vă faceţi griji“

Aici a fost ucis puşcăriaşul român condamnat la închisoare pentru proxenetism şi violenţă. FOTO El Pais

Un deţinut român a fost înjunghiat de mai multe ori de un alt deţinut, în curtea unei închisori din Spania. Ucigaşul său şi-a justificat gestul, afirmând că românul batjocorise copii şi tineri cu dizabilităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul a avut loc marţi, 13 octombrie, în curtea penitenciarului de maximă siguranţă din Sant Esteve Sesrovires, localitate situată în apropiere de Barcelona. 

Victima, un român de 32 de ani, avea o condamnare de 15 ani. El era cunoscut pentru mai multe dosare de proxenetism şi fusese închis după ce obligase mai multe tinere, multe dintre ele minore şi cu handicap, să se prostitueze. 

Românul, împreună cu o parteneră, avea o mică reţea în Catalunia, iar tinerele obligate să se prostitueze erau sechestrate şi bătute cu bestialitate atunci când nu-i aduceau suficienţi bani. 

El Pais scrie că ucigaşul românului şi-a planificat fapta din timp. El şi-a surprins victima în curtea închisorii şi a înjunghiat-o de 29 de ori, cele mai multe răni fiind la nivelul inimii şi al capului. 

Gardienii au intervenit rapid, însă nu mai era nimic de făcut. Când ucigaşul, un spaniol de 37 de ani, s-a predat, victima agoniza, iar medicii nu au mai putut decât să constate decesul.

„Era doar un violator de copii, nu vă faceţi griji, deja e mort”, a spus agresorul, conform 20Minutos.es.

Gestul, însă, îl va costa. Potrivit presei iberice, bărbatul care a fost deja condamnat la 28 de ani de închisoare pentru crimă şi jaf armat, ar putea primi suplimentar între 15 şi 25 de ani. El se consideră acum un erou, iar mulţi dintre deţinuţi îl admiră şi îl consideră la rândul lor un erou, pentru că ar fi făcut dreptate. Asta pentru că o lege nescrisă a infractorilor din închisori îi supune oprobriului pe cei care violează sau ucid copii.

Vă mai recomandăm

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările