REPARTIZARE LICEU 2013 S-au afişat rezultatele la admiterea în liceele din Cluj

REPARTIZARE
LICEU 2013 S-au afişat rezultatele la admiterea în liceele din Cluj

Admitere la liceu FOTO: Adevărul

Repartizare liceu 2013/ Repartizarea computerizată la liceu s-a făcut, iar listele finale cu elevii admişi  sunt afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei, admitere.edu.ro. Miercuri listele vor fi afişate şi la şcolile şi liceele din ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 18.15 În această după-amiază, 16 iulie, a avut loc prima repartizare computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a care au participat la prima etapă de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile candidaţilor de pe fişa de opţiuni.

Aşadar, părinţii şi elevii se pot uita pe site-ul admitere.edu.ro în această după-amiază, au explicat inspectorii şcolari. Afişarea listelor cu elevii repartizaţi a fost anunţată pentru ziua de miercuri, pe 17 iulie, la sediul şcolii generale absolvite, dar şi la licee.

 

”Pe 16 iulie softul face repartizarea elevilor la licee şi practic în aceeaşi zi ea va fi publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei, admitere.edu.ro. A doua zi le vom publica şi noi, fiecare judeţ, pe site-ul inspectoratului şcolar, dar şi la şcolile de unde provin elevii şi la licee”, a declarat pentru adevarul.ro Valentin Cuibuş, inspector şcolar general la Cluj.

”Potrivit broşurii de admitere la liceu, realizată pe baza metodologiei ministerului, repartizarea informatică are loc marţi, 16 iulie şi va apărea şi pe site-ul ministerului, apoi inspectoratele judeţene publică repartizarea la nivel local”, explică şi Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.
În perioada 17-26 iulie 2013, absolvenţii depun dosarele de înscriere la liceele la care au fost admişi, potrivit metodologiei de admitere la liceu.

Actele necesare la înscriere:
- cererea de înscriere;
- cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;
- adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;
- foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
- fişa medicală.

A doua etapă de înscriere la liceu
La a doua etapă a repartizării computerizate participă candidaţii din seria curentă, indiferent de vârstă, şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014, şi care au participat şi au rămas nerepartizaţi după prima etapă, sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapă de admitere.

Aceştia completează fişa de opţiuni în perioada 17-22 iulie 2013, la şcolile generale de provenienţă sau la centrul special de înscriere pentru candidaţii din alte judeţe.

În situaţia în care au rămas locuri neocupate la clasele pentru care se susţin probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă sau modernă, înscrierea candidaţilor pentru aceste probe se face în 17 iulie, iar susţinerea probelor se face în perioada 18-19 iulie şi afişarea rezultatelor finale, pe 20 iulie. Candidaţii respinşi la probele de aptitudini şi candidaţii care au participat la probele de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă sau modernă completează opţiunile în data de 22 iulie 2013 şi participă la repartizarea computerizată.
Introducerea noilor baze de date în calculator, verificarea fişelor cu opţiuni listate din calculator, precum şi corectarea eventualelor erori se fac în perioada 17-23 iulie.
Repartizarea computerizată şi afişarea listelor se face în data de 25 iulie, urmând ca în perioada 25-26 iulie, absolvenţii de gimnaziu care au participat la a doua etapă a admiterii la liceu să îşi depună dosarele la unitatea de învăţământ unde au fost repartizaţi.

Candidaţii care, în perioada 25-26 iulie 2013, nu îşi depun dosarele de înscriere, se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisiile de admitere. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere, după rezolvarea cazurilor speciale, care va avea loc în perioada 29 iulie-1 august.
Cazurile speciale înseamnă situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi etc.

Cazurile elevilor veniţi din străinătate
De asemenea, tot în perioada 29 iulie-01 august 2013, comisiile de admitere vor analiza şi cazurile speciale ale absolvenţilor învăţământului gimnazial care au studiat în străinătate şi, din această cauză, nu au participat la Evaluarea Naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a.  Pentru aceşti absolvenţi, la media generală de absolvire a gimnaziului se iau în calcul doar rezultatele obţinute în anii de studiu parcurşi în România.

Ce se întâmplă cu elevii care au rămas nerepartizaţi şi după a doua etapă
În situaţia în care există absolvenţi ai clasei a VIII-a care nu s-au înscris la unităţile la care au fost repartizaţi sau nu au participat la cele două etape de admitere şi care solicită ulterior un loc în clasa a IX-a, aceştia vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere la liceu.

Depunerea cererilor se face la sediul inspectoratelor şcolare în perioada 02-05 septembrie 2013, iar repartizarea candidaţilor se face în perioada 05 - 06 septembrie 2013, ţinând cont de criteriile prevăzute în Metodologia de admitere:
media generala obţinuta la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;
media generala de absolvire a claselor a V-VIII;
nota obţinută la proba de limba si literatura româna din cadrul Evaluarii Naţionale;
nota obţinută la proba de matematica din cadrul Evaluarii Naţionale;
nota obţinută la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Naţionale, respectiv nota de la
proba de verificare a cunostinţelor de limba maternă acolo unde este cazul

Elevii care au rămas cu situaţia neîncheiată la sfârşitul semestrului al doilea, îşi vor încheia situaţia în perioada 19 – 21 august 2013 şi vor fi repartizaţi în clasa a IX-a de către comisiile de admitere, în perioada 02 -06 septembrie.

În situaţia în care există candidaţi cărora nu li se poate calcula media de admitere întrucât nu au participat la Evaluarea Naţională, aceştia vor fi repartizaţi de inspectoratele şcolare, în perioada 05-06 septembrie 2013, după repartizarea celorlalţi candidaţi.

Mai puteţi citi:

REPARTIZARE LICEU 2013 Părinţii şi elevii din Sălaj află marţi liceele unde au fost admişi copiii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările