Nebunie pe piaţa imobiliară. Garsonieră de 29 de metri pătraţi situată în bloc vechi, vândută cu 115.000 de euro într-un oraş din România

Nebunie pe piaţa imobiliară. Garsonieră de 29 de metri pătraţi situată în bloc vechi, vândută cu 115.000 de euro într-un oraş din România

Preţurile apartamentelor din Cluj continuă să crească şi în 2019

Conform unui anunţ postat pe portalul Imobiliare.ro, o garsonieră de 29 de metri pătraţi situată la etaj intermediar într-un bloc din Cluj este scoasă la vânzare la peste 100.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preţurile au luat-o razna pe piaţa imobiliară din Cluj, care este considerată de specialişti cea mai scumpă din ţară. După ce anul trecut s-au vândut garsoniere de 20 de metri pătraţi la preţul de 60.000 de euro, de curând a apărut o ofertă şi mai piperată.

Astfel, la Cluj se vinde o garsonieră de 29 de metri pătraţi la preţul de 120.000 de euro. Micul apartament se află într-adevăr într-o zonă centrală, dar într-un imobil vechi. În anunţul postat pe imobiliare.ro, se specifică faprul că garsoniera este situată în apropiere de Teatrul Naţional, că este situată la etaj intermediar şi că este finisată modern. În plus, a fost compartimentată în hol, camera, loc de servit masa, bucătărie şi baie.

Recent, Daniel Crainic, marketing manager al Imobiliare.ro, a explicat pentru „Adevărul” motivele pentru care preţurile sunt atât de mari la Cluj. „Clujul se remarcă prin nivelul ridicat al preţurilor şi creşterea accelerată, aici preţurile ajungând să fie mai mari decât în Capitală, deşi venitul mediu al clujenilor este comparabil cu cel al timişorenilor şi este mai mic decât cel al locuitorilor bucureştenilor”, a declarat Crainic pentru „Adevărul”. 
 
 
 
Acesta a mers şi mai departe cu explicaţiile şi a expus şi alte motive pentru care s-a ajuns ca preţurile imobiliarelor să o ia razna la Cluj: „Sunt două explicaţii principale - cererea este mai mare decat oferta, Clujul fiind singurul oraş din Ardeal care atrage segmentul investitorilor, astfel că locuitori din toata Transilvania cumpară în Cluj. De asemenea, mulţi ardeleni stabiliţi în străinătate se uită tot la Cluj şi nu la oraşul sau judeţul de reşedinţă atunci când vine vorba de o achiziţie investiţională.
 
 
Pe de altă parte, din cauza reliefului Clujului, sunt puţine terenuri cu locaţie bună, ceea ce le face foarte scumpe. Apartamentele noi în zone foarte bune sunt rare, ceea ce pune presiune pe segmentul vechi care în prezent este supraevaluat. Nu în ultimul rând, valul de investiţii de care a beneficiat Clujul în ultimii ani a generat un optimism investiţional care a dus la scumpirea apartamentelor decât în alte locuri”, a afirmat Crainic.
 
Clujul e cel mai scump şi la terenuri
 
Însă nu numai apartamentele din Cluj sunt mai scumpe decât în Bucureşti sau în Iaşi, Braşov sau Timişoara, oraşe comparabile ca dimensiuni cu Clujul. În ultimul timp, Cluj-Napoca a devenit oraşul cu cele mai scumpe terenuri pentru dezvoltări industriale din România, preţurile de aici, în locaţii de maxim interes, fiind şi de aproape două ori mai mari decât cele cerute pentru o locaţie din Bucureşti, arată o analiză a companiei de consultanţă imobiliară Dunwell, specializată în sectorul Industrial.
 
„Clujul este un hub foarte important din punct de vedere logistic, iar poziţia georgrafică îl face foarte atractiv. Forţa de muncă foarte bine calificată este un alt avantaj, iar un element diferenţiator al Clujului este dat de relief, care limitează dezvoltarea unor noi zone şi, astfel, crearea unei potenţiale concurenţe. Din acest motiv, preţurile din zona Cluj sunt la un nivel foarte ridicat, iar dezvoltatorii de parcuri logistice analizează cu atenţie o investiţie aici, unde preţurile terenurilor depăşesc 40 euro/mp.  Acesta este şi motivul pentru care Floreşti, Apahida şi Jucu sunt printre cele mai atractive şi căutate zone din vecinătatea Clujului, iar faptul că deja dezvoltatori consacraţi, precum CTP sau WDP, au dezvoltat parcuri logistice aici, au făcut ca interesul în aceste  zone să fie foarte ridicat”, a adăugat Laurenţiu Badea, managing partner Dunwell.
 
Citeşte şi
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: